Póki co czekam na efekty pracy w zakresie :
Specjalna gwarancja(koszty naprawy pokrywa producent - wada fabryczna)
Doszedłem do wniosku, że nie ma co się martwić na zapas i czekam na efekty :)
Wersja do druku
Póki co czekam na efekty pracy w zakresie :
Specjalna gwarancja(koszty naprawy pokrywa producent - wada fabryczna)
Doszedłem do wniosku, że nie ma co się martwić na zapas i czekam na efekty :)
Dostałem dziś info, że usługa została wykonana. Pozostaje już tylko czekać na Kuriera.
Sprzęt właśnie dotarł do mnie po naprawie w stanie bdb. Dokładnie taki jak wysłalem tylko naprawiony :) Wszystko wskazuje na to, że usługa została wykonana porządnie.
Za kilka dni test sprzętu w plenerze :) Widać jakość usług się poprawia.
Hej,
no i mi się dziś wieczorem zdarzyło to samo. Widzę, że nie jestem sam. Z tym że akurat od wczoraj jestem na urlopie w Pieninach i widzę, że wypoczynek szlag trafi bez zdjęć :/ Co mam robić? Na własną rękę kleić, wypożyczyć sprzęt na miejscu (o ile jakaś wypożyczalnia jest), jechać do Krakowa do jakiegoś serwisu?... :((
Jeśli pojedziesz do jakiegoś Serwisu, to zedrą z ciebie kasę a i tak zrobią to nie tak jak być powinno. Może sklej sobie tyczasowo, a po powrocie wyślij na Żytnią. Tam zamontują Ci klipsy po obu stronach lustra i już nigdy nie wypadnie. W dodatku za naprawę zapłaci Canon :)
Przetestowałem puszkę przez 3 dni i lustro trzyma się jak należy - żadnych niespodzianek. Bardzo ładnie osadzone, założone klipsy, bardzo porządne mocowanie.
Ja dałem po kapce kleju w tych miejscach gdzie dają kątowniki. Na razie w jednej puszce na próbę. Klej dobrze wysechł, a po tygodniu trzyma dobrze (uniwersalny do szkła, plastiku). Zrobię to samo w drugiej. Nie chce mieć niespodzianek w najmniej sprzyjającym momencie. Po za tym odpadające lustro może porysować tylną soczewkę szkła.
Odpadające lustro raczej nic nie uszkodzi, bo wypada do przodu czyli po odkręceniu szkła płasko na zewnątrz. jednak jest to niemiła niespodzianka i zdarza sie zwykle w najmniej spodziewanym momencie. Jak masz dwie puszki, to po co bawić się samemu? Serwis zrobi to porządnie i w dodatku na koszt producenta :)