Rowerem mogę przejechać? Jeśli tak, to kładź sie i czekaj aż dojadę te ponad 1000km. :D
Zdjęcie mi się podoba, ale mam wrażenie, że nie do końca jest ostre...
Wersja do druku
Rowerem mogę przejechać? Jeśli tak, to kładź sie i czekaj aż dojadę te ponad 1000km. :D
Zdjęcie mi się podoba, ale mam wrażenie, że nie do końca jest ostre...
Co tam rowerem!Lepiej samochodem(będę krócej leżał na ziemi czekając aż przyjedziesz:mrgreen:):)Cytat:
Zamieszczone przez lemina
Nieostre?hmm...a wydawało mi się,że to jest najostrzejsze z serii:neutral: .Jeszcze sporo pracy przede mną:)
Dzięki za odwiedziny i komentarz.
Kwiatek chyba nieco przeostrzony, co się negatywnie odbiło na nieładnym szumie w tle. Jak wyostrzałeś? Przy występowaniu dużych jednolitych powierzchni, które są już przez np. wysokie ISO obarczone jakimś szumem, trzeba stosować metody wyostrzania polegające na wykrywaniu krawędzi - to zapobiega wzmacnianiu szumu przez niepotrzebne wyostrzanie jednolitych powierchni.
No niestety nie posiadam żadnego dobrego programu graficznego i wyostrzałem programem Fastston Image Viewer,który jak sama nazwa wskazuje jest bardziej przeglądarką zdjęć niż narzędziem do obróbki.
To proponuję żebyś jednak poszedł w stronę jakiegoś bardziej fachowego softu do obróbki - szkoda psuć zdjęcia przez przepuszczanie ich przez kiepski soft.Cytat:
Zamieszczone przez -=Festyk=-
Jak nie chcesz wydawać kasy, to zainteresuj się darmowym Gimp'em. Sporo osób go tutaj używa z dobrymi efektami.
Miałem już kiedyś zainstalowanego gimpa(nawet 2 razy) i nie wiem czemu,ale w trakcie pracy zawsze wyskakiwał jakiś error i kończył pracę programu.Dodam,że zdarzało się to w różnych momentach.
1 - panoramowanie prawie udane. Prawie bo jednak ostrosc ne "celu" szwankuje
2 - zastanawiam sie nad kadrem... niezbyt
3 - zobacz co za baleron (bez urazy) jej z ramienia zrobiles, przemysl kompozycje, kadr, perspektywe (ogniskowa)
Co do portretu to ogniskowa była 50mm.Tego jestem pewien.Nad resztą muszę jeszcze popracować.To mój pierwszy w życiu portret,więc wiele jeszcze jest do poprawy:)
No to troszke za krotko i to widac.Cytat:
Zamieszczone przez -=Festyk=-