Odp: PHOTOLO - sprzedawca allegro
ja powiem jedno - PROKURATURA, mogą człowieka okraść pobić i otruć, a ta instytucja nie kiwnie palcem, ale jak nienormalny gwizdnie w spożywczym batonik to dostaje dwa lata, a nie daj boże jak komendant więzienia wpłaci wadium za wariata to jeden i tak siedzi, a drugi jest bez pracy. Ten kraj promuje szumowiny i złodziejstwo w każdej postaci.
Zaczynają zapadać w Sadach pierwsze wyroki z powództwa cywilnego przeciw Photolo.
Wiem,że ten czlowiek w Sądzie przyjmuje postawę osoby pokrzywdzonej(!!!!) i wiem ,ze bardzo wiele osob jest przez niego oszukanych i rezygnują z dochodzenia w Sadzie swoim praw na co własnie Photolo liczy ,dlatego szukam tych osob i prosze o informacje na PW .
Za wyłudzenia na dziesiatki tysiecy złotych nie tylko sady cywilne ale i prokuratura powinna tym sie zajać.
Wspolczuje pokrzywdzonym.Los czlowieka potrafi byc jednak nieoczekiwany.Kiedys na allegro wygralem licytacje na aparat i dostalem e-maila od postronnej osoby, mowiacej, zebym uwazal, ze to moze byc oszustwo, nie ta wersja aparatu.I tak bylo, aparat ponad 10 letni, malowany, sprzedany jako nowy.Ale tą osoba, ktora mnie ostrzegala, ktora pisala, ze jej wewnetrzna uczciwosc nie pozwala na "przewaly" to byl photolo.Dlatego zastanawiam sie, jak sie dzieje, ze ktos uczciwy przez "cale zycie" nagle odlatuje w ciemne strefy?Dochodzic w sadach mozna wiele, ale odzyskac pieniadze czesto niemoz.liwe.Kiedys kolega, znany od dziecinstwa, w potrzebie, pozyczyl ode mnie pieniadze.Nie oddal do dzis, sprawa sie toczyla ponad dwa lata (a byla ewidentna, byla umowa pozyczki, pisana jego reka), wyrok w koncu zapadl a kolega przepisal wszystko na tesciowa i sie smial.Podsumowujac : CZLOWIEK UCZCIWY bedzie splacal swoje dlugi latami, czlek nieuczciwy-nie pomoga zadne kwity, umowy itp., jrsli jest oszustem i nie ma zamiaru placic.A osoby znane nawet od urodzenia, bliskie potrafia sie zachowac w momencie koniecznosci zwrotu dlugu w sposob nieoczekiwany i zaskakujacy, od unikania i chowania sie ze wstydu po zaparcie sie i negacje dlugu.
No cóż też miałem dobre doświadczania z Photolo, przelałem mu kiedyś na poczet sprzętu który miał być sprowadzony z USA 6000zł miało to trwać miesiąc. I tak było sprzęt zgodny z zamówieniem i sympatyczny kontakt osobisty. Oczywiście nic to nie zmienia w sprawie poszkodowanych, ale dziwie się, że teraz tak postąpił. Oszukanym życzę odzyskania pieniędzy.
Wieloletnie boje sądowe z Photolo w wiekszości zakończyły sie korzystnymi wyrokami.
Teraz juz tylko komornik ma pracę.
Dziwna sytuacja. Pisałem na początku wątku ,że kupiłem od niego 5DII. Mija już chyba z 10 lat, a aparat ciągle w 100% sprawny, kontakt ze sprzedawcą wspominam bardzo dobrze. Wygląda na to, że miałem szczęście.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Dziwna sytuacja. Pisałem na początku wątku ,że kupiłem od niego 5DII. Mija już chyba z 10 lat, a aparat ciągle w 100% sprawny, kontakt ze sprzedawcą wspominam bardzo dobrze. Wygląda na to, że miałem szczęście.
A co niby ma do tego Photolo, że aparat 10 lat jest sprawny?:roll:
Canonowi peany się należą.
Cytat:
Zamieszczone przez
violan
Wieloletnie boje sądowe z Photolo w wiekszości zakończyły sie korzystnymi wyrokami.
Teraz juz tylko komornik ma pracę.
I pewnie będzie standardowe umorzenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
I pewnie będzie standardowe umorzenie.
O dziwo -nie.
Komornik skutecznie działa.
Cytat:
Zamieszczone przez
mariusz11
A co niby ma do tego Photolo, że aparat 10 lat jest sprawny?:roll:
Canonowi peany się należą.
Z grubsza to, że nie wcisnął mi jakiegoś złomu. Wtedy 5DII to była jeszcze nowość i używka z małym przebiegiem, w bardzo atrakcyjnej cenie, ale w lekko zmęczonej obudowie mogła budzić podejrzenia. Szacun dla Canona, to inna sprawa :)