powinienem wziąć dwa, gdy kupowałem :D
Wersja do druku
powinienem wziąć dwa, gdy kupowałem :D
Jesli chodzi o tego 5D z fotorimex, to zadna z niego nowka. Stal w sklepie, ponoc ma "tylko" slady od statywu. Ciekawe ile przy okazji klatek ma zaliczonych.
Biorąc pod uwagę cenę ponad 9k za 5DII to połowę tego za używanego 5D nawet z przebiegiem ponad 30k to chyba niezła propozycja.
Przecież ta puszka wiele nie ustępuje nowej a wręcz jest bardzo podobna jeśli ktoś poradzi sobie z mniejszym ekranem czy bez filmów. A już na pewno wypada lepiej niż wszystkie XXD. Myślę, że 5tka jeszcze długo potrzyma swoją cenę aż całkowicie zniknie z obrotu.
To moja cena 4500 za puszka, grip i karta 4GB to okazja ;)
U mnie bylo 4900zl za nowke w 2008r. (slynna promocja Canona), a w roku 2009: 5000zl za uzywke (przebieg 14 tys.) + Extreme III 4GB + 2xBP511 (oryg.).
Kupiłem w końcu tego 5d. Przebieg nieco ponad 300 fotek. Był doraźnie używany jako przystawka do sprzętu medycznego. Zestaw ma niestety niewielki braki - kabel do ładowarki, pasek nośny i to co mnie najbardziej martwi - brak płyty z oprogramowaniem.
Nie wiecie może czy taką płytkę można gdzieś nabyć, albo czy skopiowana od kolegi z 5d będzie działała?
Jeszcze byłbym wdzięczny za informację gdzie można znaleźć aktualizacje oprogramowania samego aparatu i czy warto to oprogramowanie aktualizować.
PS. Polećcie mi jakiego krótkiego i długiego zooma do niego kupić. Na razie używam canona 50/1.4 i z nim fotki wychodzą rewelacyjnie. Poza tym mam jakieś stare tamrony 28-70 i 70-300, ale to straszne dziadostwo. Słyszałem, że jako dłuższy byłby dobry 70-200/4.0L EF IS USM , ale jego cena mnie trochę dobija. Co polecilibyście na krótszy zoom?
Na stronach Canona znajdziesz oprogramowanie, zarówno na komputer jak i do aparatu.
a tematy o szklach sa , byly , a to chyba nie miejsce na to ;]