pn_ ty masz chyba rozdwojenie jazni; tu wypisujesz jakim to jestes sympatykiem canona, a na forum nikona piszesz, ze canon to g... i w zyciu bys go nie kupil. cos z toba nie tak?
Wersja do druku
pn_ ty masz chyba rozdwojenie jazni; tu wypisujesz jakim to jestes sympatykiem canona, a na forum nikona piszesz, ze canon to g... i w zyciu bys go nie kupil. cos z toba nie tak?
Ba, w takim sensie, to każda matryca jest unowocześnionym i zmodyfikowanym CMOSem, nawet moja trabantowa. Przecież xx lat temu były gorsze :DCytat:
Zamieszczone przez pn_
No co ty, ze g****?!? Nigdy w zyciu!Cytat:
Zamieszczone przez sven
poczytaj swoje watki na forum nikona.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
To ty masz klopoty z czytaniem ze zrozumieniem, wiec lepiej ty to zrob jeszcze raz.Cytat:
Zamieszczone przez sven
a wracajac do d200 i modyfikacji cmosa przez nikona, wytlumacz mi prosze lopatologicznie; na czym polega modyfikacja cmosa nikona ktory dopuszcza culosc iso 800? skoro modyfikuja (a canon 5d ma czulosc 3200), to dlaczego inzynierowie nikona modyfikuja do tylu?
Trudno mi jest wytlumaczyc fakt, ktory nie jest faktem. Info o ISO 800 pochodzi z fake krazacego od miesiaca po internecie. Jak dochodzisz do posilkowania sie plotkami, to wspolczuje.Cytat:
Zamieszczone przez sven
raczej nie bardzo. gdyby Canon nie pokazal 5D, to te dane nie bylyby bynajmniej fake.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
ale poniewaz 5D sie pojawil, to Nikon podkulil ogon i wzial sie za podpakowanie specyfikacji. i pewnie __jakies__ ISO 1600 sie w tym update'owanym D200 pojawi. pytanie tylko, czy z tego bedzie cos rozsadnego wynikalo? bo jesli w listopadzie maja zamiar jednak pokazac ten aparat, to matrycy przewidzianej wczesniej na te ISO 800 nie zmienia. wiec pozostaja jakies kroki rozpaczy... a przy poprzeczce postawionej przez 5D i jego szumy, bedzie bardzo ciezko...
najprawdopodobniej skonczy sie po raz kolejny przelozeniem premiery (wielkanoc?) i czekaniem az Sony laskawie wyprodukuje matryce, dzieki ktorej ten aparat bedzie wygladal w jakis sposob konkurencyjnie do Canona. przynajmniej na pierwszy z 4-5 lat istnienia na rynku do czasu doczekania sie nastepcy
Eee moment... takie porównanie jest średnio sensowne. Przecież to raczej nie będzie aparat konkurujący z 5D! Już prędzej coś, co miałoby dorównać (lub lekko przebić, jeśli 12Mpix matryca okaże się wyjątkowo dobra) 20D.Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
cena bedzie konkurowacCytat:
Zamieszczone przez muflon
natomiast co do mozliwosci fotograficznych i jakosci... jak Nikon posmaruje w gazetach, to nie mam watpliwosci, ze bedzie konkurencyjny... :mrgreen: