No i śmiga :-D
Dzięki serdeczne !!!
Tylko nadal nie wiem, co to zmienia w układzie ...zapomniałam dopytać ;-)
Ale grunt, że działa :smile:
Wersja do druku
Witam,
Czy przy użyciu c450d i PT04II z 580EXII trzeba coś ustawić w aparacie? w lampie?
Wydawało mi się, ze powinno działać jednak nie odpala lampy.
teoretycznie nadajnik świeci przy teście jak i za migawką,
odbiornik łapie i też miga, ale do czasu jak podłączę lampę pod niego:/
Lampa na M jak wymaga opis w aukcji..
nie mam pojęcia co jeszcze można 1,2 ON ON.. żeby uruchomić ten zestaw
ktoś ma pomysły z praktyki jak to zrobić krok po kroku aby wykluczyć feralność Phottixa a zdiagnozować moją niekumatość początkującego? :)
Podsumujmy...
1. Nadajnik oraz odbiornik są ustawione na tym samym kanale (np. na obu 1 i 2 na ON).
2. Testując "na sucho" wyzwalając z przycisku nadajnika dioda w odbiorniku zaświeca się.
3. Bateria w nadajniku oraz baterie w odbiorniku są na pewno dobre/nowe.
4. Lampa podłączona do odbiornika nie odpala wyzwalana z nadajnika... Ani wyzwalanego migawką ani z przycisku.
D9z, zakładam, że zanim zadałeś tutaj to pytanie wymieniłeś baterie na nowe, więc nie podpowiadam Ci ich wymiany.
Taki zestaw 450 + 580 + Tetra ma działać bez jąkania. :(
MZ sprzęt padnięty. Reklamuj.
mialem taki sam przypadek : mam 2 odbiorniki tetra . jeden z nich nie odpalał lampy 580exII (mimo migania diodą , że odbiera sygnał z nadajnika) . pojechał do wymiany , czekam za przesyłką zwrotną . drugi działa bez problemu .
Klep który mi to sprzedał mówił , że może jest jakieś napięcie niższe na stykach i dla tego nie wyzwala lampy ponieważ inną lampę ten skopany odbiornik wyzwalał (nie canonowską)
pawel
Dzięki Panowie,
Okazało się, ze otrzymane w zestawie baterie nowe piękne i zafoliowane okazały się być padnięte, wymiana baterii z nowych na.. hmm nowsze? rozwiązała moje bolączki i juz cieszę się z super działającego w pełni phottixa :)
zabawka miodowa :)
jakiś czas temu był tutek jak do phottixa PT-04 dolutować kawałek druciaka - zwijało się go w spirale - żeby poprawić jego zasięg. Szukałem tego ale nie mogę znaleźć tego konkretnego. Teraz jak przegrzebałem całe forum to w ogóle zastanawiam się czy ja aby na pewno widziałem to na forum :/
Z góry wielkie dzięki.
Tutaj coś jest: http://fujiklub.pl/viewtopic.php?t=8431
dzięki, ale to widziałem. Szukam tego konkretnego tutka, tam drucik był długości ok 30cm zwijany w spirale...