hahaha-dobre
proponuje zacząć od modelek ze "stażem" -takie co są ładne i umieją się ustawić to podstawa dobrej sesji-nawet z tego co widzę to gdybyś miał aparat na "auto" i kumatą laskę-sesja wyjdzie super
Wersja do druku
Można zacząć nawet od tych zdesperowanych. Nie trzeba wrzucać żadnych prac. Chętne znajdą się bez problemu :D Na kimś trzeba się nauczyć w końcu ^^
Oczywiscie i ubior i styl jest wazny, ale ma sie to nici do robienia zdjec i namawiania dziewczyn.
Osobiscie powiem szczerze, ze na poczatku zawsze wypicowany na sesje chodzilem, zeby sprawiac dobre wrazenia. Teraz staram sie coraz bardziej kamuflowac, ubierac w gorsze lachy, bo po 1 nie chce ubrudzic ciuchow, czesto sie klade, klekam, wspinam, a po drugie zalezy mi na zdjeciach, a nie imponowaniu.
Ja zaczynalem powolutku, robilem znajomym, tu bratowej, gdzies na wycieczkach etc.
Nastepnie z kolezanka jedna druga sesje, po tym zaczelo sie krecic, gdzies na naszej klasie, na facebooku czy po prostu na ulicy slowami :
- Czesc, sluchaj czy Ty czasem nie jestes modelka ?
- Co !? ( usmiech ) Nieee :) :)
- A to sorry, bo tak przyjrzalem sie Tobie i wygladasz jakbys byla modelka albo fotomodelka... Zajmuje sie fotografia i w sumie gdybys byla zainteresowana sesja to zapisz sobie moje imie i nazwisko i znajdz mnie na NK(z tym odszukaniem i podaniem imienia i nazwiska, chodzi o wiarygodnosc) i napisz, a ja Ci przesle galerie....
Zawsze mozesz sprobowac do niczego Cie nie namawiam :) :) :)............ Ok takze moje informacje masz jak bedziesz miala ochote to napisz i bedziemy dalej rozmawiali.
Mysle, ze dziala.
moja dziewczyna założyła profil na NK -taki z FOTO w tytule-i też ma branie jako fotografik