Tak się tylko upewnię, że dalej mówimy o nocy z piątku na sobotę?
Wersja do druku
Tak się tylko upewnię, że dalej mówimy o nocy z piątku na sobotę?
ja już się pogubiłem o którą noc chodzi. A bez tego to ciężko oszacować co z moim dojazdem... a jeśli chodzi o godziny, to nie widzę problemu w rozpoczęciu pleneru już o 24.00
Nie, no panowie!
Tylko i wyłącznie noc z piątku na sobotę (3/4.06)!!! ;-)
Ja planuję w piątek pojechać tam na ok 19-20 (ew. załapać się z kimś :>), żeby zrobić trochę takich normalnych zdjęć z imprezy -- to będzie niestety jedyna moja szansa na to.
Kamienna góra o północy jak najbardziej (ktoś mnie przeszkoli ze zdjęć fajerwerków? :>)
Potem rozumiem wschód w bliżej nieokreślonym miejscu? Port? Plaża?
ale fajerwerki są z soboty na niedzielę:). Noc wcześniej jest pokaz światło/dźwiek + lasery.
Trochę odbiegając od tematu właśnie się zorientowałem, że nie mam wężyka spustowego. Podpowiedzcie gdzie w okolicach centrum Gdańska znajdę jakiś sklep elektroniczny co by sobie zmajstrować jakiś.
Iczek ma rację wynajmijcie jakąś łajbę z motorem :)
inaczej nie da rady parada żaglowców około jednej mili od brzegu .
A oto informacja prasowa (najnowsza)
Ps.Pozdrawiam Tych co Będą opływac na 30 osobowej łodzi motorowej.
Choć pierwsze żaglowce dopiero wpływają do gdyńskiego portu na zlot, który rozpoczyna się jutro - 2 lipca - to już trwają gorące przygotowania do niedzielnej parady na wodach Zatoki Gdańskiej.
Wszystkich szczegółów jeszcze dziś podać nie można, ale kilka istotnych dla publiczności, która szykuje się na to wspaniałe widowisko - przekazujemy.
Po pierwsze - prognozy meteorologiczne są bardzo dobre. Pogoda się stabilizuje.
Słońce, wiatr 2-3 st B, temperatura ok. 20stC.
Ale dopiero o godz. 8.00 rano w niedzielę dyrektor parady admirał Czesław Dyrcz biorącym w niej udział jednostkom kierunek, czy będą ustawiać szyk z północy na południe, czy też z południa na północ.
Jednostki zaczną opuszczać port o godz. 9.00.
Przypomnijmy, ze w Basenie Prezydenta tych największych, klasy A i B cumować bedzie ok. 45.
Jako ostatni opuści port w kierunku parady - jubilat Dar Pomorza - holowany przez dwa holowniki.
Otwierać paradę będzie nasz wspaniały Dar Młodzieży, a co dalej.... to na razie sekret.
Parada rozpocznie się o godz. 13.00 i potrwa do godz. 15.00.
Cały ten wspaniały teatr rozgrywać się będzie w odległości ok. 1 mili morskiej od brzegu.
Jednostki uczestniczące po oddaniu honorów jubilatowi - "Darowi Pomorza" skierują się na linię startu do regat The Tall Ships’ Races - w pobliżu cypla Hel.
Planowany start godz. 17.00.
Gdybyście się nudzili, można sfotografować Sea Towers i wygrać konkurs :)
http://www.seatowers.pl
Moi drodzy, a może ktoś by mi potowarzyszył w piątek od popołudnia do wieczora a może i później? Przyjadę ze słupska. Inne dni odpadają i tylko piątek został. Musze obadać gdzie furkę zostawić, żeby później normalnie z 3miasta wyjechać. Odezwijcie się w razie czego.
pozdro
Darujcie sobie jacht, jeśli parada potrwa 2-3 godz. to jachtem nie dacie rady odpowiednio się ustawić względem żaglowców, jeśli będą płynąć w szyku to innym jachtom nie wolno też przecinać ich toru. Poza tym na 10 osób to już całkiem spory jacht, zresztą większość jest już pewnie zajęta.
Motorówka dobry pomysł tyle że na 10 osób to musi być dość spora (z odpowiednimi papierami), a co za tym idzie droga. W zeszłym roku pożyczałem z wypożyczalni nad Motławą na kilka godz. koszt to kilkaset PLN. Nie wiem nawet czy na 10 osób mają, ze sternikiem jeszcze drożej. Ten pomysł też więc odpada.
Proponuję ujęcia z lądu. Molo w Orłowie, Sopot, bulwar nadmorski w Gdyni itp. Albo ujęcia ranno-nocne, też dobry pomysł.