Ten kondensator to to nie wyglądał by na taki wielki gdybyś ten radiatorek (srebrny) wymienił na ten żółty co stoi za całością... ;)Cytat:
Zamieszczone przez thorin
RESPECT :)
Wersja do druku
Ten kondensator to to nie wyglądał by na taki wielki gdybyś ten radiatorek (srebrny) wymienił na ten żółty co stoi za całością... ;)Cytat:
Zamieszczone przez thorin
RESPECT :)
a jakies fotki ? :-) tego kata moze jeszcze cos tam sie znajdzie... a na powaznie to tutorial by sie przydal do glowicy :-)Cytat:
Zamieszczone przez Coronado
Lampa jest na etapie "dzialac" a nie "wygladac"... cos czulem ze bedziecie sie smiac ;) Narazie jest na pająka, może kiedyś zrobię płytkę. Niebieski kondensator jest spory... 3800uF/400V i dlatego chwilkę sie ładuje, a rezystory to te srebrne na radiatorku - oba o mocy 50W. Jak się tym błysne to brakuje najkrótszego czasu z synchro w 300D i największej przesłony (co ja tym będę oswietlal) czyli 1/200s i f/36 i jest dopiero nieprzepalone... :mrgreen: regulacja mocy przyda się.Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Dostawcą kondensatorów tak jak w przypadku palnika jest Kuchatek hehe, w Polsce ciężko o takie nietypowe podzepoły :-o . Dzięki wszystkim za slowne wsparcie, dam znać jak uda się zrobić tak jak to sobie wymyśliłem.
Mam w tej chwili 2 glowice + ta wlasnej roboty. Czasu troche brakuje ale zmierzam wlasnie w tym kierunku wiec cos sie moze wkrotce pojawi bo zabawa fajna jest :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Pozdrawiam
Coronado
jak to mawial Arkadius [Arek :-) ] do modelek wychodzących na wybieg... "macie miec FUN"... ... i teraz to jest moje motto... "najważniejsze to mieć FUN" :-)Cytat:
Zamieszczone przez Coronado
czekamy.. a i moze ja cos niedlugo wrzuce ale jak juz to o wsyztskich 3 rzeczach ktore zrobilem/robie :-)
mały tutorial robienia własnego monopoda:
http://www.dzikie.net/index.php?art=monopod
Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
wszystko cacy :) ale na tym monopodzie jest powieszony 3000n z kitem BP, obawiam sie ze ciezar samego trabanta jest wiekszy niz tego zestawu, dodatkowo grip i tamron... no Danusiu nie wierze ze ten monopod wytrzyma :lol: wiem wiem jak zwykle jestem marudnikiem, a tu taka piekna inicjatywa, ale sam przyznasz Il Fuoco ze w monopod wolalbys zainwestowac te 60 zl i miec pewnosc ze Ci sie "glowica kulowa" nie oderwie i nie mlasnie z aparatem o bruk :)
dlatego mam monopod manfrotto :twisted:
ale nie kazdy ma 5 kg sprzetu na karku i dla takich ludzi może to się przydać... to nie jest forum tylko o dSLR. ale zgadzam się z Tobą...wolałem zainwestwoać te 300 zł więcej;)
Na kompakcik albo cos lekkiego/taniego fajna sprawa... Tyle ze te 135cm to jednak troche malo...
Znalazłem w sieci ciekawą propozycję obiektywu makro do G3 http://www.fotogenia.info/ w dziale artykuły.