Doszedłem do danych do fakturowania i tu stanąłem w związku z informacjami co i jak muszę podać. Chciałem dalej klikać.
Wersja do druku
Doszedłem do danych do fakturowania i tu stanąłem w związku z informacjami co i jak muszę podać. Chciałem dalej klikać.
Nie bardzo rozumiem na czym polega problem. Swoje dane chyba znasz?
Merde,
1) wklepuję dane do faktury, na firmę i co dalej, jak na osobę i nawet na firmę nie ma karty płatniczej. Więc jak można zapłacić? Czy przelewy też wchodzą w grę? Nie chcę wisieć u nich z wystawioną lecz niezapłaconą fakturą?
2) podają cenę za LR 153 E z VAT a jak to się ma do faktury w PLN i płatnością za nią?
Nie chcę się bujać z fakturą w EURO, zapłatą drogim przelewem i księgowaniem faktury w innej walucie nie mając jeszcze międzynarodowego NIP.
Stąd moje wątpliwości i pytanie o proces płatności w sklepie adobe. Jak ktoś tu kupował to może odpowie jak to się odbywa?
Dopóki nie zapłacisz żadna faktura nie zostanie wygenerowana.
AFAIR płatności przelewem nie są akceptowane, na zachodzie przy drobnicowej sprzedaży przez Internet to chyba rzadkość.
Fakturę dostaniesz w walucie, jak nie masz EURO-NIP-u, to raczej nie będziesz w stanie odliczyć VAT-u (chyba tylko pomniejszysz dochód), ale o szczegóły pytaj księgowej, ja za cienki w te klocki jestem.Cytat:
2) podają cenę za LR 153 E z VAT a jak to się ma do faktury w PLN i płatnością za nią?
Nie chcę się bujać z fakturą w EURO, zapłatą drogim przelewem i księgowaniem faktury w innej walucie nie mając jeszcze międzynarodowego NIP.
Stąd moje wątpliwości i pytanie o proces płatności w sklepie adobe. Jak ktoś tu kupował to może odpowie jak to się odbywa?
Ja kupowałem jako osoba prywatna, więc takich dylematów nie miałem.
Generalnie mogę ci podpowiedzieć jedno - dogadaj się z kimś, kto ma zarejestrowaną działalność i EURO-NIP żeby kupił na siebie i odsprzedał ci z zerowym narzutem.
no i tak pewnie zrobię, tylko muszę sprawdzić u kogoś jak z płatnością kartą będzie.
Dzięki, na takie info czekałem
pozdrawiam
albo zloz wniosek w us o NIPUE
i dostaniesz od reki, albo nastepnego dnia
Co jest nie tak z tą aukcją? Cena 2 razy niższa, nie jest to upgrade, nie edukacyjna. Może to ta wersja dodawana do sprzętu Canona, tylko że wtedy chyba nie do końca legalne jest jej przekazywanie dalej?
Adobe Photoshop Lightroom 5 Win/Mac CD+KEY 24/7 (4524486451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
To jest wersja dodawana do sprzętu Canona. Wystarczy zadzwonić i spytać.
Kupiłem kilka software przez internet.
-Kilka z USA przez formularz zakupu z karty płatniczej.Proste rubryki do wypełnienia.Bez problemu.
(program ściągnięty,klycz dosłany w kilka minut po zapłacie)
-Kilka z e-bay -płatosc pay-pal- jeszcze łatwiej.
Praktycznie wszyscy sprzedawcy software wystawiaja fakturę,
a to czy zaliczysz ja w koszty zależy od Twojej księgowości.
Moje wszystkie zakupy zagraniczne internetowe poszły w koszty.