Moja teoria jest identyczna!Cytat:
Zamieszczone przez Cychol
Wersja do druku
Moja teoria jest identyczna!Cytat:
Zamieszczone przez Cychol
Ja mam prostszą teorię. Zwykłe niechlujstwo. Co za problem byłby, żeby zastosować sprawdzone, dobre czujniki AF?
Raczej się z Tobą nie zgodzę ;) gdyby nie było problemu z ich stosowaniem, to byłyby stosowane :D, a posądzanie Japończyków o niechlujstwo? to tak jakbyś powiedział, że Rosjanie (nic im nie ujmując) to abstynenci :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
To jaki był problem z ich stosowaniem? Działały lepiej? WIęc po co zmieniać? A wypuszczanie sprzętu nie w pełni przetestowanego i dziurawe kontrole jakości to typowe niechlujstwo. Jako jego powód najprawdopodobniej wskazałbym degenerację wielkich korporacji pozbawionych właściciela.
Nie chcę wdawać sie w jakieś nic nie wnoszące OT, ale skoro już dyskutujemy :). To naprawdę IMHO nie jest takie proste, zauważ błąd ostrzenia nie jest powtażalny, tzn body czasem ostrzy dobrze, czasem gorzej, a czasem źle, a błąd który nie jest powtarzalny jest bardzo trudny do wychwycenia. I nie chcę tu bronić Japończyków czy Canona, zresztą również uważam, że nie ma sensu zmieniać tego co jest dobre, a jednak.... Uwielbiam stare Citroeny, ale jeżdżę kilkuletnim XM-em, a z wypiekami czekam na nowe C6, mimo iż mógłbym pracować na komputerze z przed 3 czy 4 lat, a jak tylko wchodzi nowy mak to kombinuję jak sprzedać dobrze to co mam i kupić nówkę ;) przez rok używałem 300D, teraz mam 10D, a już mi po głowie chodzi 20D :D...
Tacy po prostu jesteśmy wciąż chcemy nowego, a firmy które to produkują nie wyrabiają się :)
...zresztą gdybyśmy tacy nie byli pewnie siedzielibyśmy w jaskiniach, albo na drzewach :mrgreen:
o rany ! - ale nabroiłem 8) - przecież nigdzie nie mówiłem że 10 jest do du...y ! - ona ma błąd - i to wszystko ! :shock:
--szkła..- no tak, jak zastosujesz ósmy cud świata - to i może jakaś zasłonę dymną tam będziesz miał - będziesz się cieszył z dobrej ostrości :lol: - ale to będzie oszukiwanie samego siebie., czyż nie ?
--no więc dobrze :canon 10 digital jest o wiele lepszy od Canona 300 Digital ale nikomu ,kto chce mieć pewność ostrych zdjeć tego aparatu (10)NIE POLECAM
taka kiepściuchna matówka,takie leciutkie body,taki plastyk...etc etc..i tysiąc innych niedogodności 300 setki.....- ale NIGDY nie zrobię 'upgrade'u' kupując 10 tkę - bo wolę prostacki aparat - ale taki który mi daje PEWNOŚĆ pracy.
--300 setka może i nie jest najlepsza ale nie ma tak poważnego błędu jak 10. TO WSZYSTKO.
Problem jest chyba powszechny
http://www.egidiortisi.it/message_9632.asp (mam nadzieje ze to nikt z forum :wink: )
moj kolega, ktory jest posiadaczem 10D narzekal ostatnio bardzo na tamrona 28-75 2.8, ze mu nie trafia z ostroscie itp. chyba bede go musial pocieszyc, ze to nie wina tamronika
:mrgreen:
Edit:
Zauwazylem, ze nawet kol. Vitez sie wypowiadal w tym watku :wink:
:D proponuję zgłosić problem u pogromców mitów na Discovery :mrgreen:
a tak to wyglada w praktyce :mrgreen: . Pierwsza sprawdza panel LCD a druga ostrosc :mrgreen:Cytat:
Jednak te panienki z Twojego linku to Chinki, a nie Japonki! Chociaż czort jeden wie gdzie montują te nasze ukochane zabawki :wink:Cytat:
Zamieszczone przez tpop
[ Dodano: 13-01-05, 15:07 ]
Tomku, to co Ty nazywasz czujnikiem AF to moim zdaniem:Cytat:
a) czujnik jako taki,
b) stabilizator położenia pomocniczego lustra,
c) firmware, który te informacje z czujników obrabia.