Może jakąś szeroką stałkę (nie musi być eLa, może być jakaś 16'ka pod M42) plus bilet do Chin na parę miesięcy. Rrrrrany, jak tam pięknie jest!
Wersja do druku
Może jakąś szeroką stałkę (nie musi być eLa, może być jakaś 16'ka pod M42) plus bilet do Chin na parę miesięcy. Rrrrrany, jak tam pięknie jest!
1. Mały domek dla rodziców, jakis samochodzik, + troche gotówki, żeby mogli dożyć sędziwego wieku już bez stresów i zmartwień.
2. Po 500 tys. dla kazdego z rodzeństwa (mam ich 3).
3. Najbliższym kumplom rzuciłbym po jakies 10 tys, żeby mi do konca zycia nie wypominali "wygrał tyle a nic nie rzucił, ja to bym rzucił". ;)
4. Na pewno troche dobrego sprzętu foto, żebym już nie musiał zwalać nieudanych fot na "gówniany" sprzet. Ze 2 body , powiedzmy Mareczka III i coś lżejszego typu 40D, do tego z 5 jasnych eLek. Może też bym sie skusił na Hasselka, ale tylko do landszaftów.
5. Nieduży dom dla siebie, jakieś nowe auto (pewnie cos terenowego co bym się nie martwił o prześwit w trakcie fotograficznych wojaży po bezdrożach).
6. Znalazłbym jakiego łebskiego, zaufanego człowieka i rozkręciłbym jakis mały biznes (nie wiem jeszcze jaki).
7. Reszta na konto i mam nadzieje, że jakos bym pozniej wyżył... ;)
Uff to tyle ;]
Ja bym założyła szkołę... Taką, gdzie dzieci się szanuje i słucha się ich, gdzie wszyscy nauczyciele mają poczucie humoru i są otwarci na naukę od dzieci... a dookoła wielki park z płotami do wchodzenia, schronisko dla zwierząt i jezioro do pływania..
Pacowałabym tam i bawiła się świetnie do końca życia! :mrgreen:
Eee... 9.5 mln zl to jednak odrobine za malo na udane badania genetyczne prowadzace do zmiany ludzkiej natury :mrgreen:
Mi najbardziej na świecie zależy na zdrowiu, ochoty i zdolności do pracy, optymizmu na codzień, patrzenia na dzieci jak rosną i stają się mądrzejsze z każdym dniem tak abym w przyszłości był dumny z ich postawy. Tego i podobnych życzeń mam jeszcze pare, ale gratuluję temu który pozbędzie się problemu finansowego. Ten zastrzyk pieniędzy niesie na pewno wiele innych kłopotów. Na koniec - te mln mają się nijak do bezcennej listy życzeń którą tu opisałem w skrócie.
Pozdrawiam.
Tomek
P.S. Kochanie o tobie nie zapomniałem - pełnej miłości.
Czemu kłopoty , jak ktoś z głową rozdysponuje te pieniądze oraz nie będzie się przechwalał i szastał na boki to można do końca żyć w spokoju i dostatku ...