Wytłumacz mi proszę, dlaczego ta kalkulacja wygląda zupełnie inaczej np. w Luxemburgu. Gwarantuję Ci, że w samej Warszawie Canon sprzedał więcej dSLR niż w całym tym kraju, a są tam tańsze :) Kolego, żyjemy w czasach globalizacji - pewnie, że w poszczególnych krajach są różne podatki i inne obciążenia fiskalne (w europie porównywalne), ale koncerny coraz częściej kalkulują w skali kontynentów.Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Produkty z niższej półki - napewno tak , ale canon takie również produkuje.Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Skoro sam potwierdzasz, że canon nieźle sobie radzi ze sprzedażą sprzętu biurowego i nie tylko (co zresztą potwierdzam) - to gdzie obiecane przez ciebie obniżki cen :), lepszy serwis :) Jest to poprostu brak szacunku dla klienta typowy dla niektórych firm - spójrz co robi w Polsce Sony.Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Żyjesz w 40 milionowym kraju z jednym z najwyższych wzrostów gospodarczych w Europie. Myślę, że EOT bo ani ja Ciebie nie przekonam, ani tym bardziej Ty mnie :)Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Naprawdę demonizujesz koszty związane z obecnością firmy w danym kraju.
Tak się składa, że wprawdzie w innej branży ale mam do czynienia z polskim przedstawicielstwem znanego światowego koncernu i wiem jak się to odbywa - ale o tym to można by książkę napisać :)
Kurde wyszedł nam straszny off topic. Przepraszam wszystkich zainteresowanych wątkiem.