Proszę przeczytać posty powyżej.
I co z tego?
To jedyna zaleta.
Wersja do druku
To ja z innej beczki:wink:
1. Czy jest sens podłączania monitorów LCD jako-tako nadających się do obróbki zdjęć(z półki cenowej Eizo S1911S) za pomocą analogowego złącza D-SUB (Tom01 dużo pisał tutaj o 10 bitowym sterowaniu itd.)
2. Czy w ogóle takie monitory mają możliwość podłączenia analogowego oprócz złącza DVI (jakaś przejściówka ? 2 złacza w monitorze)
Pytam ponieważ pracuję aktualnie głównie na laptopie, który nie posiada złącza DVI, a do laptopa mam podpięty monitor CRT. Pewnie w przszyłości laptop zostanie wymieniony na taki z grafiką z DVI.
Ostatnie pytanie:
3. Co sądzisz o monitorze Formac Gallery 1900 Xtreme-3 w stosunku do np w/w S1911S
A kto napisał że to są monitory jako-tako nadające się do zdjęć? To są monitory na TN, zupełnie nie nadają się do tego celu.
Każdy monitor, póki co, ma wejście analogowe. Nawet jeśli jest to w gnieździe DVI-I. Jest do tego stosowny kabel.
Poza zaletami, na interfejsie analogowym istnieje ryzyko nieostrego obrazu.
W tym porównaniu Formac oczywiście to inna liga. Jeśli już, porównanie powinno być do S1931, S1932.
Tom01 chodziło mi oczywiście o S1931 - po prostu pomyliłem symbole.
Chodzi mi o to jak wypada Formac 1900 w stosunku do S1931.
czytajac porownania - testy- opinie- wciaz mam wiecej watpliwodsci i roztereki :( wiec postanowilem skorzystac z madrosci grupowej w temacie wyboru monitora lcd..... a wiec......
jakiego uzywacie monitora obecnie?
jaki monitor lcd chcecie kupic, jaki bedzie optymalny jakosc obrazu/cena?
ja mam starego 15" "no name"....
a zastanawiam sie nad:
19" Samsung SyncMaster 940B
19" Eizo S1921SHB black
20" Samsung SyncMaster 204B
20" Acer AL2023A
19" Samsung SyncMaster 940FN
19" NEC MultiSync 1970NXp
19" Philips 190P7EG ivory
19" LG Flatron L1982U-BF
19" Samsung SyncMaster 961BF
19" Philips 190P7ES
przed takim samym wyborem stoje :)
chyba się zdecyduje na Eizo S1921SHB, można kupić za 1488zł jak poszukasz na skąpcu czy ceneo
Jeśli cena różni się mocno od średniej, lub sugerowanej przez Alstor, to monitor pochodzi z niemieckiej sieci sprzedaży. Jest tańszy, bo to "sort marketowy". Gorzej w gwarancją, częściej zdarzają się wady.
Eizo S1921 odstaje od pozostałych konstrukcyjnie i jakościowo o całą "półkę".
Czym różni się Eizo S1932 od S1931?