gawryl: i dlatego wiekszosc lokalnych gazet ma tak niski poziom, bo maja wysokie mniemanie o sobie albo sa tuba medialna lokalnych samorzadowcow :)
Pozdrawiam
Wersja do druku
gawryl: i dlatego wiekszosc lokalnych gazet ma tak niski poziom, bo maja wysokie mniemanie o sobie albo sa tuba medialna lokalnych samorzadowcow :)
Pozdrawiam
Ja ma taka koszulke z nadrukiem "Wiesbadener Kurier", z jakiegos festynu, i jak ja ubiore, to od razu latwiej mi gdzies sie dopchac :-)Cytat:
Zamieszczone przez AlexH
Tak, w latach 90 do mnie na uczelnię przychodziły oferty zakupu doktoratów z USA za ok. 70 czy 90$. Tylko tyle i po co się było męczyć, uczyć, robić badania, pisać publikacje ;) Płacisz, dostajesz ładny dyplomik ze złoto drukowanymi personaliami i git.Cytat:
Zamieszczone przez Coronado
Wie ktoś gdzie można dostać takie klipsy do legitymacji? Dużo już zostało napisane, teraz czas na działanie :). Zrobmy sobie legitki klubowe, koszt bedzie niewielki, a jak ktos bedzie chial byc rozpoznawany to sie zglosi i mu sie wyda taka legitke z numerem kolejnym ;). Moge sie podjac zrobienia projektu graficznego... potem jakies poprawki, może ktoś pomoże :D.
Jak się komuś zachce stowarzyszenia czy nawet e-wydawnictwa to też nie ma wielkiego problemu. Pracuje w gazecie akademickiej, problemów żadnych, pisze się krótki statut (wzory nawet są), zgłasza się o nadanie ISSN i już można wydawać legitki pełnowartościowe jako press. Jesli byloby to non-profit to nie trzeba zadnych rachunkow prowadzić itd.
Może udałoby się nam wydawać co kwartał magazyn z pracami, relacjami z imprez i lepszymi artykulami w PDFie. Zawsze możnaby się pochwalić takim mini wydawnictwem i zostaje coś więcej niż kilka postów na forum czy w FAQu ;). Teraz spokojnie... duzo już takich wydawnictw jest... i dla poczatkujących i bardziej zaawansowanych, ale głownie po angielsku. Nie chodzi o robienie książki czy albumów foto tylko o trwały zapis tego co się dzieje wokół użytkowników forum. Samo się nie zrobi, jedna osoba tego też nie zrobi. Mnie to bardzo dziwi bo wlasciciele żółtych aparatów są jakoś lepiej zorganizowani... szukając po necie foto magazynów elektronicznych to większość była właśnie użytkowników Nikona... dlaczego tak jest? Jak się nie zacznie od małych rzeczy takich jak ID klubowe to sie do biuletynów nigdy nie dojdzie :P.
Diodak ma rację. ja bym się chętnie pisał do pomocy w takim przedsięwzięciu.
no wreszcie ktoś myśli pozytywnie :D
jesli ktos ma checi cos zaczac robic - jestem za.
moge sie wlaczyc w jakims-tam momencie.
Polac Diodakowi!
Diodak ma racje robimy legitki :)
co do holderow z klipsami ... znalazłem coś takiego do ID w małej wersji:
50szt. tych na taśmie kosztuje 73,20zł a 50szt. z klipsem kosztuje 91,50zł. Szukam jeszcze takich większych pionowych ;).