G9 to świetny kompakt. Powtarzam: kompakt, więc o efektach pracy jakie można osiągnąć lustrem generalnie trzeba zapomnieć.
Jako alternatywę rozważ Ricoh GX100. Ostatnio miałem go w łapkach i dziś wybrałbym jego a nie G9 :)
Pozdrawiam
Wersja do druku
G9 to świetny kompakt. Powtarzam: kompakt, więc o efektach pracy jakie można osiągnąć lustrem generalnie trzeba zapomnieć.
Jako alternatywę rozważ Ricoh GX100. Ostatnio miałem go w łapkach i dziś wybrałbym jego a nie G9 :)
Pozdrawiam
to ze g9 jest kompaktem to wiem :P przegladalem sample z RICOH CAPLIO GX 100 i jakosc jest naprawde dobra,ale czy lepsza od g9 ? jedno mnie troche odpycha od gx100 to brak polskiego menu i nie wiadomo ( na stronkach nic o tym nie ma ) czy jest polska instrukcja obslugi,przyznam ze zainteresowal mnie gx100,photographus mozesz powiedziec cos wiecej na temat gx100,male porownanie tych dwuch modeli,co na plus co na minus,pozdrawiam...(bielsk podlaski :) )
A jak G9 radzi sobie z "pseudo makro"? Może ktoś zamieścić fotkę na AV i największym otworze?
Nie mogę, gdyż tego porównanie nie przeprowadzałem. Gx-a miałem w ręku ale nim nie fociłem. Postaram się wykonać taki test na identycznych obiektach w zbliżonych warunkach i wtedy dam znać. Pozdrawiam Bielsk P.:)
A co to jest pseudo makro? Proszę o wyjaśnienie, bo ciągle jestem na etapie odkrywania niuansów fotografii.
Wydaje mi się, że prawdziwe makro to skala odwzorowania przynajmniej 1:1 Jestem bardzo początkujący więc mogę się mylić za co przepraszam.
photographus
Dzięki bardzo! Właśnie o takie zdjęcie mi chodziło. Widać, że dziewiątka bardzo ładnie sobie radzi.
Pozdrawiam!
P.S. Klawiatura to pewnie Toshiba bo dość podobna do mojej;-)
jak to jest naprawde z lapaniem brudu przez g9 ?
Jak już złapie to się wyczyści :)
Noszę go od 2 miesięcy non stop przy sobie. Zabrudzenia nie zauważyłem.
Ps
Polecam 1Ds Mark III - jest nieźle uszczelniony.