aha, podstawa rzecz: kilka osób już pytało :)
Aby upgrade działał należy mieć aktywowany kod z LE. Nowe kody, nieaktywowane NIE działają!
Wersja do druku
aha, podstawa rzecz: kilka osób już pytało :)
Aby upgrade działał należy mieć aktywowany kod z LE. Nowe kody, nieaktywowane NIE działają!
Musisz na zdjęciu docelowym w zakładce adjustments zaklikać, jakie ustawienia mają być skopiowane.
Już się przyzwyczaiłem i mam lepsze efekty niż z 3.7. Ale na początku faktycznie 3.7 był górą. Aha - nie ostrzę w C1 i staram się nie odszumiać ;-)
Dzięki bardzo, powoli zaczynam dostrzegać zalety tego programu.
Obrazki powoli nabierają właściwych kolorów i detali.
Byłby miło, gdyby program sam potrafił choć trochę samemu dostosować (zaproponować) wstępne ustawienia. A na razie daleko mu choćby do właściwego ustawienia WB.
No i jeszcze mam nadzieję na to, że dodadzą skróty klawiszowe na lewą rękę, lub możliwość samodzielnego ustawienia potrzebnych skrótów.
No właśnie skrótów mi cholernie brak. To była moc wersji 3.x. Nie latało się po zakładkach, tylko pyk pyk <insert> i następne. To jest już wersja produkcyjna, więc obawiam się, że ze skrótami będzie kłopot.
Właśnie ukazała się wersja finalna Capture One 4
A właśnie, że działają!
Właśnie przed chwilą wyjąłem z pudełka po Sandisku kod aktywacyjny, którego NIGDY wcześniej nie użyłem i Czwóreczka aktywowała się bez problemu. Z tego co czytałem, wnoszę, że skoro klucza użyłem dopiero do wersji 4 to wciąż przysługuje mi jeden darmowy upgrade.
Chyba coś zrobiłam źle. Ściągnęłam wersję 4 (miałam wcześniej 3LE), otworzyłam, aktywowałam na starym, zarejestrowanym numerze, ale po otwarciu zdjęcia nic nie działa. Szare, nieaktywne.