Kinksi Tutaj http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...18-ef-usm.html za 1,5 K masz dostępny od ręki.
Wersja do druku
Kinksi Tutaj http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...18-ef-usm.html za 1,5 K masz dostępny od ręki.
Kinski dokładnie tak to wygląda...
Też zaczęłam od naszych TIP-ów...
Później sklepy - z identycznym skutkiem jak Ty... Po chyba 10-tym odpuściłam...
Aaa... to Ty dzwoniłeś do sklepów przede mną...;)
Bo w kilku mnie pytali czy ten pan, który przed chwilą dzwonił, to w mojej sprawie :mrgreen::wink:
Ja chyba jednak przeczekam to zamieszanie...
Skoro tak trudno zdobyć 28/1,8 to może szykują nową wersję ?
Może jednak Selena nie czekaj - chyba, że używany wchodzi też w grę. Później może być stary model niedostępny a nowy droższy (i też trudno dostępny ;) ).
Jak chciałem swój sprzedać to nie było chętnych, a tu raptem takie popularne szkło się zrobiło :)
Jago - chodziło mi o to, żeby kupić razem z 5D. Jest 5D - nie ma 28, jest 28 - nie ma 5D, albo z 5D, ale po masakrycznej cenie - 6 i pół kafla jak w cyfrowe.pl. A 5D można wyrwać za 5200 (niedługo ceny pewnie zlecą na ryj - aż się ustabilizuje pozycja 5D MK2), w sumie doszukałem się w papierach (moich), że faktura nie jest konieczna, więc mogłem od towersa kupić (albo nowarta, bo widziałem, że też ma - ale nie odbiera telefonów...). Qrde, wychodzę z założenia, że zarbiam, to daję zarobić - miałem kupić sprzęt po minimalnych cenach i nawet wtedy są jakieś problemy... Anyway.
Selena - trochę dzwoniłem. To główny kontakt, przez który można się dowiedzieć. Komunikatory czy e-mile to może 10%. To mnie właśnie zirytowało - po kiego wałka te sklepy podają numery GG, e-mile czy co tam jeszcze. I to akurat w branży foto - dla porównania - chciałem kupić prodiż (małe agd do kuchni) i kontakt np. emajlowy - ogólnie bez zarzutu (GG - słabiutko).
W sumie to drobiazg, ale rachunek za telefon pewnie przyjdzie dość wysoki, bo trochę tych zakupów bylo. Jak to mawiają - miarka do miarki i będzie pięćdziesiątka, albo i setka...
Wątpię, żeby Canonowi chciało się odświeżać takiego "starocia". Szczególnie gdy weźmiemy pod uwagę, że jest nowa wersja 24 1.4. I co z tego, że kosztuje x3... Zresztą, coś by było wiadomo. Z drugiej strony - zapotrzebowanie jest i odświeżenie z podrasowaniem 28 do cyfry - good idea. Szczególnie, że zapowiada się raczej ofensywa pełnoklatkowości...Cytat:
Zamieszczone przez Burton
3-4 oferty kupna na Giełdzie to już chyba o czymś świadczy :-). Tak czy inaczej - jest więcej ofert kupna niż sprzedaży.Cytat:
Zamieszczone przez Biperek
kupilem ten obiektyw w fotopanoramie w krakowie miesiac temu, mieli wtedy dwa.
Jak komus sie nie spieszy polowac na Allegro , udalo mi za rownego 1000 kupic a szukalem 2-3 tygodnie , jestem zadowolony ze szkielka , zdecydowanie polecam :)
Wiem, mam w domu dwie, ale akurat to był wyjątek, dokładnie nie pamiętam (choć to z tydzień temu, hhmmm). Była piątka dostępna, ale na paragon? Coś w ten deseń (paragon mnie nie urządza w ogóle).Cytat:
Towers sprzedaje również z fakturą.
Jak widać i słychać, to szkiełko może okazać się hiciorem (albo już jest). Taka stałka dla tych niezamożnych...
Dodam jeszcze, że myślałem nad Sigmą - zarówno 20, 24 jak i 28 - all 1.8 (cenowo-jakościowo - podobne, chyba). Ale perspektywa jeżdżenia, testowania, kombinowania, wysyłania itepe, itede, skutecznie zniechęca ;-|.
Tak czy inaczej, po dorwaniu jej w moje łapki planuję ją mocno eksloatować i pewnie zarzucę trochę sampelków, bo na nie jest zapotrzebowanie. No, cierpliwość jest siostrą madrości (albo córką czy matką...).
Chyba inne przyczyny: kurs euro, koniec roku i planowane podwyżki od stycznia (11%) - przynajmniej tak wynikało z rozmów...
Jeśli jeszcze na gwarancji - to tak. Więc poczekam...
Bo akurat wtedy nie było jeszcze potrzebne...:wink:
I chyba najbardziej wiarygodny.