Contax N Planar 50, optyka niby ta sama co w c/y i ze/zf itp ale kazdy twierdzi ze nieco lepsza. Mam takie szkielko w idealnym stanie i jak zbiore fundusze to przerabiam :)
Wersja do druku
Contax N Planar 50, optyka niby ta sama co w c/y i ze/zf itp ale kazdy twierdzi ze nieco lepsza. Mam takie szkielko w idealnym stanie i jak zbiore fundusze to przerabiam :)
Ja dziś odebrałem swojego i łapy się trzęsą jak po impresie , na 1,4 mam problemy jak przyjdzie moje body z serwisu to będę miał matówkę na razie jadę na oryginalnej i ciężko mi jest .
Darek
no to ode mnie galeryjka z planara 1,4 z systemu C/Y. Udało mi się kupić go z już "wlutowaną" przejściówką do Canona, więc mi piknie mryga jak załapie ostrość :)
fotki w większości na 1,4, część maksymalnie domykana do bodajże 4,0.
www.naszechwile.pl/nilinsun
(wszystkie trochę dziabnięte w LightRoomie)
Od kilku tygodni szukam w sklepach w Polsce tego obiektywu. Mimo że większość "poważnych" sklepów umieszcza go w asortymencie (niektóre nawet piszą że jest "od ręki") jest d... nikt nie ma go na magazynie. Pytanie brzmi: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, gdzie znaleźć to szkło? Będę wdzięczny za jakikolwiek "polski" trop.
Kupilem w zeszlym miesiacu w "Fotozakupach".
tylko nowe ~2,5
Ja polecam macro planara 50/2
Cudowne szklo
Moje ulubione pod nikonem