Zamieszczone przez
redrash
Gdyby nie tego typu wątki na internecie to nawet bym nie pomyślał że mogła mi sie trafić podróba a tak to...
Mam 2 karty SanDisk III 2GB. Pierwsza kupiłem kilka miesiecy temu w angielkim sklepie internetowym, a drugą wczoraj w fotojoker. No i tak poprostu z ciekawośći porównałem.
Różnice:
1. Napisy Extreme na jednej karcie są złote a na drugiej srebrne.
2. Znaczek ESP technology na jednej karcie jest pod napisem Extreme a na drugiej pod napisem 2.0GB
3. Przy napisie Extreme jest mały znaczek tyle że na jednej karcie jest to R w kółku a na drugiej TM.
4. Etui z materiału które jest dodawane do kart w jednym przypadku ma napis czerwony a w drugim jest to napis biały.
5. I różnica ktora mnie najbardziej zaniepokoiła to pojemność obu kart. W jednym przypadku jest to 1.8GB a w drugim 1.9GB.
Moim zdaniem to że karty róznią sie kolorem napisów, czy innymi drobnymi szczegółami, o niczym nie świadczy, ale zaniepokoiła mnie ta róznica w pojemnościach. Obie karty sformatowałem w aparacie.
Poza tym, jeżeli orginalne karty różnia sie między sobą tyloma detalami to jak być pewnym przy odróżnianiu podróbek?