Ja już jutro wstępuję w szeregi Canonierów - szczerze mówiąc już się doczekać nie mogę.... Będzie to zestaw z Sigmą 18-125....
POZDRAWIAM!!
Wersja do druku
Ja już jutro wstępuję w szeregi Canonierów - szczerze mówiąc już się doczekać nie mogę.... Będzie to zestaw z Sigmą 18-125....
POZDRAWIAM!!
Witam
Aparacik mam drugi dzień. Wcześniej fociłem na na 300D.
Wielkość body tak jak niektóre większe kompakty, tyle że tutaj duzo miejsca zajmuje obiektyw.
Wygląda to dziwnie i ogranicza ergonomie rozwiązania. Ale myślę że się przyzwyczaję tym bardziej że zależy mi na małych wymiarach i mniejszej wadze.
Akumulator po pierwszym ładowaniu zrobił 400 zdjęć i nie ma oznak rozładowania.
Na allegro kupiłem drugi akumulatorek, przyda się w awaryjnych sytuacjach.
W moim egzemplarzu nie zauważyłem żadnych śmieci, matryca czyściutka, sprzęt pracuje bez zarzutu.
Bardzo wygodna sprawa z błyskawicznym wybudzaniem. Tryb zdjęć seryjnych mnie zaskoczył. Wiadomo że miało być lepiej, ale jest lepiej niż się spodziewałem :)
Na karcie Pretec 512MB Cheetah 80x, przy ustawieniu pełnej rodzielczości (plik wyjściowy ok. 1.7-1.8MB) po naciśnięciu spustu aparat nie był w stanie zapchać bufora na tyle skutecznie aby zakłucić rytm migawki. Skończyło sie na tym ze zrobiłem ok. 150 zdjęć w serii i przerwałem, bo ile można katować nowy nabytek :)
Z transferem z aparatu do kompa jest jak najbardziej ok. Wyraźnie szybciej od czytników USB 1.1, choć nie tak szybko jak na zewnętrznym USB 2.0.
Feder, również miałem opakowanie z promocyjnym kuponem na 256MB Sandysk, wpisałem adres, dopisałem POLAND, może przejdzie :)
Matryca jest nieco lepsza, napewno mniej szumi. Zrobiłem sporo zdjęć w trudnych warunkach (kiepskie światło i ruch) na ISO 800 i 1600 i jakość jak dla mnie jest do przełknięcia. Oczywiście w normalnych warunkach 400ISO to max.
Jeżeli kogoś zainteresuje, to poniżej znajdzie próbke tego co wychodzi z matrycy przy zasłoniętym obiektywnie na ISO1600 i czasie 30s. Redukcja szumów wyłączona. W takim samym teście mój 300D wypadł znacznie gorzej, choć i tak było rewelacyjnie w porównaniu z pierwszym lepszym kompaktem na 400ISO :)
http://www.republika.pl/yux/Canon35D_1600_30.jpg
Pozdrawiam
Pio
A moze pokazesz cos na iso1600 ale zrobione w normalnych warunkach a nie fotke dekielka? Moze byc i krotszy czas naswietlania niz 30sek ;) ...Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
Chodzi o pokazanie mozliwosci aparatu w popularnych sytuacjach gdy trzeba wlaczyc te iso1600 by miec nieporuszone zdjecie... a nie pokazanie ekstremow.
Przykład szumów poszedł do osobnego wątku http://canon-board.info/viewtopic.php?t=3044
Tu i tak zrobił się bałagan. Ponadto troszczę się o modemowców :)
Dzięki Tomasz Golinski
Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
a nad zdjęciem masz napisane "Moderator egoista" :wink:
8) 8) stolo 8) 8)
P.S. a poważnie to dzięki - też jestem po części modemowcem :oops:
A więc dziś wszedłem pewnym krokiem do waszego grona Canonierów!! Mój zestawik to 350D + Sigma 18-125 tak więc mogę wspomóc FotoZiutka i innych w testach sprzętu.Cytat:
Zamieszczone przez AGO
POZDRAWIAM!!
Dżizas jakie to małe ! Bez urazy, ale body 300d o wiele lepiej leży w dłoni. 350 majta się w ręku jak się chwyci garścią, a żeby było stabilnie to trzeba tylko palcami trzymać ... :/
Poza tym fajny dźwięk migawki, nie to, co w 20d sprężynowy :) No poza tym chyba ok, nie focilem aż tak dużo.
Jak przejdzie to daj znac. Ale aparat kupowales w Polsce?Cytat:
Zamieszczone przez pio35
Ja mam aparat kupowany w PL, dystrybutorem była firma Eurocolor, ale w środku kuponu nie było.
A aparacik na razie sprawuje się super :)