Już udało mi się z nim skontaktować, tylko nie rozumiem tej kalibracji, wiem, że to głupie pytanie ale nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi.
Wersja do druku
Już udało mi się z nim skontaktować, tylko nie rozumiem tej kalibracji, wiem, że to głupie pytanie ale nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi.
Witam, Posiadam CanonD300. Parę godzin męczyłem baterie i od teraz przy zrobieniu zdjęcia widać tylko 1/3 zdjęcia reszta jest czarna. Co mogło się stać ??
Czy możliwe że bateria....
Raczej migawka padła niż bateria.
Ale jak teraz robi zdjęcie to widać górę tylko .
Może to być też urwane lustro - częsta wada modelu - jest o tym masa na forum
i aparAt jest chyba 300d a nie d300, bo d300 to najkon
Wczoraj na imprezie - 7 minut przed najwazniejszym wystepem wieczoru - zrobilem kolejne zdjecie i zobaczylem ponad 2/3 zdjecia czarne :( - Moje 300D Padlo :( - Szybki wybieg w jasne miejsce, sciagniecie obiektywu i strzelenie zdjecia potwierdzilo moja obawe - lusterko AF sie nie sklada :( Cale szczescie w tym ze zlozylem je recznie i ostrosc moglem manualnie ustawic co mnie bardzo uratowalo. Takze nigdy nie mozna sie spodziewac co sie stanie, a jak widac lubi sie to stac w najmniej oczekiwanym momencie. Przeczytalem dosc dlugie HOWTO jak naprawic ten nieszczesny bolczyk, wysylal nie bede na zytnia bo 1.czas 2.Kasa 3.Lewych rak nie mam :P - Zyczcie mi szcescia !
Jako ze edytowac juz nie moge :( Dopisuje sie jeszcze raz :) Operacja zakonczona sukcesem! :) 300D wrocilo do zycia i AF sie poprawil dosc duzo (ostatnio mialem wrazenie ze wolno jakos lapie) :) Nowy bolczyk wysmienicie sie sprawuje :) Ale nie powiem, strach byl, kilka chwil bylo gdzie srubki nie chcialy sie odkrecac, w pewnym momencie kondensator od lampy sie rozladowal dosc efektownie :D Ale wszystko pieknie dziala :)