a czy ktoś próbował skorzystać z obiektywu od Fieda?
Wersja do druku
a czy ktoś próbował skorzystać z obiektywu od Fieda?
Nie próbowałem ale Fied ma obiektyw z gwintem wiec nie trzeba aparatu odkrecac. Moze być fajne rozwiazanie jak by sie dalo nagwintowac dekielek od body zeby tylko ten obiektyw wkrecic.
Jak ktoś chętny to mogę wkleić zdjęcia robione odwróconym heliosem 52mm (testowe)
ps. do macro np owadów, kiedy nie można podejść za blisko zdecydowanie wolę tamrona 70-300. Ale na bliskie odległości na przesłonie 5,6 helios sprawdza się świetnie
hmm fed nie jest super ciemny??? było gdzieś w tym wątku
3 zdjęcia zrobione na szybko, Canon 400d + macro z Smieny 8M
Właśnie.... jeśli chodzi o zdolności manualne to jest "perfect", mam wrażenie, że potrafię zrobić wszystko:):):), mam też odpowiednio wyposażony warsztat, ale nie bardzo wiem jak to wygląda bo takiej smieny też w rękach nie miałem. Jak na canon-board przystało mogły by być zdjęcia:). I ciekawe czy do nikona D90 też coś takiego spasować można. Ja nikonowiec, ale na canon-board też zaglądam. Wojna systemów mnie nie interesuje, ale ciekawe pomysły kolegów z canonami owszem:). trzeba sobie pomagać
Fajnie gdyby jeszcze więcej modeli innych obiektywów z przykładowymi fotkami pokazać mógł ktoś.