Cychol, nie doczytalem watku heheheh ale numer - o mazurach w studiu :) hehehe
Wersja do druku
Cychol, nie doczytalem watku heheheh ale numer - o mazurach w studiu :) hehehe
mazurach??? raczej Mazurkach (w znaczeniu ta Mazurka :)) w studiu :lol: :mrgreen:
niedlugo, w sumie we wrzesniu przeprowadzam sie do warszawy wiec bylbym chetny do tego studia,zamierzam do tego czasu kupic zestaw sunsportu czyli dwie lampy 200w dwa softboxy+jeden 90x120 dwie parasolki, dwa statywy i jak sie uda to jeszcze jadna lampe 100w
czy jeszcze aktualne?
Funsports nie sunsports.
Są tańsze lampy od funsportów tyle że inaczej malowane;)
Zaraz Ci dam linka.
http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=42
proszę bardzo.
cena:640 zł , 300 Watt
cena:890 zł, 300 Watt
jak widzicie różnią się malowaniem - prawdopodobnie ten sam dostawca, ta sama fabryka itd.
no minol juz ponad rok, ja generalnie moge jakos sie tam wlaczyc w to studio (partcypowac w kosztah itp..) ale musi byc naprawde kilka osob zdecydowanych zeby to (mi) sie oplacilo... lokal, lampy itd.. wszystko do ustalenia ja ciagle o tym mysle, i decyzja zalezy od ostatecznych kosztow wejsci i pozniej miesiecznych na utrzymanie studia...Cytat:
Zamieszczone przez yiang
a SUN gdzie ma studio?
Jak sie juz zorganizujecie to sluze jakby co jakas rada. Mam dokladnie wspolnie ze znajomymi taka sama inicjatywe i studio w Krakowie. Na poczatek jedna rada; dobierzcie sie bardzo dobrze, ze znajomymi, tylko zaufane osoby.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
W zyciu bywa roznie jak sie kogos nie zna mozna trafic na oszoloma i potem miec tylko problemy z tego powodu. Tylko zaufane i znane osoby.
bzdura i jeszcze raz bzdura. Do takiej inicjatywy potrzebne sa zaufane i konkretne uczciwe osoby i gwarantuje Ci ze sie da. Nam w Krakowie sie udalo i jest nas siedmiu. Wszystko dziala dobrze. Zgrzyt byl z jednym czlonkiem ale dycyzja reszty skladu pozegnalismy sie z nim i teraz jest bajka.Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
w takiej formie tylko sie zamotacie i nic z tego dobrego nie wyjdzie.Cytat:
Zamieszczone przez mark70
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Kupa smiechu :)
Dobre studio da sie juz zalozyc za 3 max 4 tysiace. Inwestowalismy w sprzet tani, szukalismy okazji itd. Efektem tego: ELFO; 3 x 500Ws + 2 x 250 + do tego statywy kolumnowe, radiowyzwalacz, IR, komputer itd oraz wieszak do tel, urzadzenia do modelowania swiatla, jakies tla. Wiadomo to nie full wypas ale do nauki, pracy i zlecen gwarantuje ze starcza.
Trzeba tylko chciec i kupowac sprzet uzywany. W zasadzie nie chce mi sie tutaj juz wiecej zabierac glosu, sluze moja rada. Kto wie moze za dwa miesiace bedziemy zmieniac sprzet wiec bedzie do wziecia kilka lamp. Jak sie juz zoorganizujecie cala grupa to napiszcie do mnie. Przez ten czas pewnie w Krakowie znajomy bedzie mial bardzo interesujace lampy o doskonalych parametrach w swojej ofercie.
I jak juz macie taka inicjatywe to uwierzcie ze sie da. Nasza skladka poczatkowa na zalozenie studia wyniosla chyba 500 albo 700zl a nie sluchajcie bzdur o 15 tys zl...
Roger
Rogeros, dzieki za rady, napewno jak juz bedziemy bisko to sie skontaktujemy, zobacz tez daty postow ;-)... szczegolnie poczatkowego, ja tak jak juz mowilem, chetnie bym wszedl w taki "uklad" ale jak na razie brakuje wlasnie tych jeszcze kilku osob do wspolpracy... moze jeszcze nie czas... a moze juz czas... pewnie niedlugo sie wyjasni ;-)
No przeoczylem. W Krakowie latwo bylo mi znalezc chetne osoby ale szukalemCytat:
Zamieszczone przez Jac
na newsach. I moze tutaj tkwi Wasz problem wbrew pozorom sa tez inne marki poza C i wlascicieli tychrze tez takie inicjatywy interesuja moze sie jakos otworzcie ? U nas w studiu sa Nikony, Canony, jedek Kodak FF i nawet do niedawna jakis kompakt. Inicjatywa bardzo fajna i bede Wam dopingowal, zwlaszcza, ze sam cos takiego z kumplem organizowalem. I teraz jestem bardzo zadowolony. Ze nie wspomne, ze mam do swojej dyspozycji wlasne studiu za 110zl miesiecznie w centrum Krakowa, powoli nawet to studio zaczyna zarabiac na siebie, potem moze byc tylko lepiej.
Kolejna rada organizujcie sie miedzy soba z ludzmi, ktorzy nie maja jakiegos wielkiego cisnienia na komercje.
Roger
Nie kupa smiechu a rozne pojmowanie slowa "dobre" .Cytat:
Zamieszczone przez Rogeros
Przeciez sa ludzie dla ktorych kompakty robia dobre zdjecia wiec po co wydawac tysiace zlotych na szkla do lustrzanek ;)