Po obejrzeniu sampli z 85/1.8 wiem już, że tego szkła mi brakowało. Zamawiam al e wiem, że raczej tego szkła nie mają nasi interentowi sprzedawcy na już.
Dziękuję autorowi z wyciągnięcie wątku,
Mac
Wersja do druku
Po obejrzeniu sampli z 85/1.8 wiem już, że tego szkła mi brakowało. Zamawiam al e wiem, że raczej tego szkła nie mają nasi interentowi sprzedawcy na już.
Dziękuję autorowi z wyciągnięcie wątku,
Mac
To ja jeszcze zapytam tych co mają 50 1.4. Czy używacie osłony przeciwsłonecznej i na ile to poprawia kontrast na f/1.4 i f/1.8?
Generalnie.
To zawsze się powinno uzywać osłony.
Nie widzę powodu jej nieużywania.
Naciągacze , namawiacze i mase innych brzydkich epitetów w kierunku posiadaczy EF 85mm 1.8 :mrgreen:. Musze sobie wpisać ten wątek na liste zakazanych. Cały czas chorowałem na to szkiełko - ale teraz po prostu podjąłem decyzję żeby je kupić.... Znowu wydatki ....:twisted:
myślę, że po powstaniu tego wątku sprzedaż 85 f/1.8 w polsce wzrośnie kilkunastokrotnie, a cena nie pozostanie na to obojętna..... ;-)Cytat:
Zamieszczone przez perqsista
A ja widzę - cena :mrgreen: Zrobiłem sobie taką z papieru żeby sprawdzić i różnicy nie widziałem ale może ta oryginalna daje jakieś lepsze efekty.Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Dobra odpuszczam sobie :P Kto by tam chciał takie mydło :mrgreen: Do tego bokeh beznadziejny...Cytat:
Zamieszczone przez mxw
To już jutro! :twisted: :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Diego
Po poogladaniu sobie tych wszystkich świetnych sampli (za które wielkie dzięki dla wszystkich :!: :eek: ) właśnie tak myślę.. TRZEBA MIEĆ OBA:!: :grin:
Powiem więcej.. zaczynam sie zastanawiać, czy ze względu na świetną jakość obiektywów stałoogniskowych i ich stosunkowo niewygórowaną cenę, nie wejść jeszcze w jakąś stałkę szerokokątną i dłuższego zooma.... Czy to nie byłby już zbyt daleko posunięty HARDCORE..:?: :?: :!: Jak myślicie? :D
Tylko jaką szeroką stałkę do cropa? 20mm czy 24mm to po cropie jeszcze dosyć szeroko. Chyba lepiej zastanowić się nad EFS 10-22 albo Tokina 12-24.Cytat:
Zamieszczone przez jazzY