a czy ktoś miał okazje postrzelać na 5ce z L F4 ?? gdzieś mi się przeczytało, że wtedy odstaje troszkę od 2.8 ??
Wersja do druku
a czy ktoś miał okazje postrzelać na 5ce z L F4 ?? gdzieś mi się przeczytało, że wtedy odstaje troszkę od 2.8 ??
Mrooq.... ja bym brał ten droższy i zbierał na tańszy. Choć podobnie jak Vitez wolałbym wersję ze światłem 2.8 i stabilizacją. Wybór pierszego szkła pozostawiam praktyce, czyli które jest Ci bardziej potrzebne/niezbędne. Tak naprawdę one są jednak bardzo różne i trzeba mieć oba. Jak 5D zarobi na siebie to od razu zaczynam zbierać na 70-200/2.8 IS :)
ja też bym wziął oba. Właściwie jeden już wziąłem 70-200 f/4 L, teraz zbieram na 100-400, ale nie wiem czy wcześniej nie bedę zmuszony kupić szerokiego dołu, bo bardziej mi go brakuje
[QUOTE=himi;258858]@kanonier - racja. Znajomy ma 80-200/2,8 i coś zaczęło mu się kaszanić inside. Zdaje się, że czeka go zakup nowego - innego.
Niekoniecznie. W Warszawie jest serwis który robi te obiektywy (nie na Żytniej). Ale jakby znajomy chciałby się go pozbyć to daj znać. Swoją drogą jeśli ktoś ma taki obiektyw na zbyci to proszę dać znać.
już się pozbył. Allegro.
polecam
Prawdopodobnie najlepszy zoom Canona. Inne warianty 70-200 sa byc moze tak samo dobre, ale trudno wykazac ze sa optycznie lepsze. Nie slyszalem zeby ktos byl niezadowolony z tego obiektywu.
Moj robi takie zdjecia (f4, 1/1000, ISO 200):
mogę mieć prośbę? podeślij mi dużą fotę na maila
m.wisniewski@elka.pl
będę zobowiązany
to surowa fota z aparatu?