UFF !!! Już mi lepiej.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Wersja do druku
UFF !!! Już mi lepiej.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
bonk
dawno temu w czasach komputerów 8 i 16 bitowych będąc na jednym takim zlocie (copy party), uczestniczylem w konkursie grafiki komputerowej.
żeby wystawic pracę do konkursu należało podać swojego nicka
a że wiekszość uwczesnych "twórców" miała żenujące nicki typu: heman, djmax i inne nie mniej obciachowe pseldonimy postanowilem zrobic sobie z nich jajo i nazwalem sie bonkiem sikaczem.
przy wyczytywaniu laureatow cala sala miala niezly ubaw a moi "koledzy" wstydzili sie ze mną pokazywac gdziekolwiek.
po pewnym czsie wyjechalem z kraju ale uczestniczac w podobnych imprezach nadal uzywalem tego nicka.
naszczescie a moze na neiszczesice nikogo tam moj nick nie bawil ze zrozumialych powodow.
EchoX
generalnie na potrzeby kozystania z netu - irca, a jako ze wowczas bylem zafascynowany Tozsamoscia Bourne'a zaczerpnalem z ksiazki ta ksywke - Echo (Delta bylo juz strasznie oklepane, wiec trzeba bylo wybrac cos innego ;) )
'X' pojawil sie niedawno, gdyz o dziwo na niektorych forach ktos sobie juz zarezerwowal takiego 'absurdalnego' nicka ;)
a ksywy/nick, bez X obecnie uzywam w necie (tu czasami z Xem) i realu, w swiadku paintball'owym znany jestem pod tym nickiem (LINK)
Ja otrzymałem swój nick ze względu na podobieństwo do pierwowzoru mapetowego ;-)
No właśnie nie przeginaj: ordnung muss seinCytat:
Zamieszczone przez arturs
(jak już się ortografii czepiamy).
Trochę mniej oklepane, a równie wdzięczne/używane jest:
"kein Mensch muss müssen"
Pyciu -> chyba od nazwiska, w drodze ewolucji. Od czasów wczesno-szkolnych, w "realu" i "virtualu".
pzdr
Sir - z uwagi na to, że studiowałem na Wyspach, pytano mnie czy przybiłem 5 z Królową itd. ;)
Na mnie wolaja GRUBY od poczatku podstawowki, ludzie ktorych teraz znam od dwudziestuparu lat. Oczywiscie ze wzlgedu na budowe ciala ;-) Piotrek mam na imie. a Piotrek GRUBY powstal 3 lata temu na potrzeby szybkiego zarejestrowania sie na raczkujacym wtedy, 10-osobowym forum milosnikow Volvo V40 (www.v40.pl) i juz tak zostalo na kilku forach ;-)
od imienia :) Ale czemu przez dwa c to nie pamietam :)
A z moim to było tak:
kiedyś rejestrowałem się w jakimś serwisie gdzie trzeba było podać swój nick, akurat nic nie przyszło mi do głowy więc zacząłem naciskać klawisze i wyszło qwerty.
Ale po chwili mnie naszło że tak trochę za prosto wiec dodałem D i skasowałem Y i wyszło qwerdt. Tak już zostało po dziś dzień.
Ja mam niestety mło ambitny nick złożony z moich inicjałów i roku urodzenia. (Aleksander Tytus Z. :) )
Dużo wcześniej (i raczej z tego jeszcze kożystam jako 'macieżystego' nicka) wynalazłem sobie ksywkę 'nekrolog'. Grałem w Diablo II jako nekromanta i chciałem mu jakiś pasujący nick znaleźć...
Mój promotor zwrócił mi uwagę, że w moim wieku nie wypada mieć maila na 'nekrolog', bo się źle kojarzy. Więc mam jak mam :)