Odp: Sprzęt i oprogramowanie a wygląd zdjęcia
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Lecą w prawo.
czyli uogólniając jedynym (jak dotąd) skutkiem posiadania matrycy o dużej rozdzielczosci jest to że zdjęcia lecą w prawo albo w lewo.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
jakies wnioski ?
gość robi "testy", zamiast zdjęć
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
czyli uogólniając jedynym (jak dotąd) skutkiem posiadania matrycy o dużej rozdzielczosci jest to że zdjęcia lecą w prawo albo w lewo.
Wydaje się, że sens jest głębszy. Bo jednak częściej lecą w prawo. Należałoby zastanowić się, czy posiadanie ultranowoczesnego bezlusterkowca z dużą matrycą nie wymusza lekkiego ugięcia stawu kolanowego kończyny prawej.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Wydaje się, że sens jest głębszy. Bo jednak częściej lecą w prawo. Należałoby zastanowić się, czy posiadanie ultranowoczesnego bezlusterkowca z dużą matrycą nie wymusza lekkiego ugięcia stawu kolanowego kończyny prawej.
Jeśli tak to ta dysfunkcja dotyczy posiadaczy bezlusterkowców Canona i Nikona, to (#66) są zdjęcia z netu aparatami tych marek
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
ta matryca jest cięższa z prawej (a może z lewej) tam pewnie jest podlączona elektryka (jak to u mnie na wsi gadają) i elektrony przepływając w dużej ilości przeciążają na prawo - to by wyjasniało te problemy - ale myślę że problem jest na tyle istotny że konieczne są dalsze badania bo tutaj mogą miec znaczenie efekty kwantowe
"lecą w prawo" myślę że dałoby sie do tego zastosować podejcie dialektyczne i to mogłoby dać lepsze efekty niż rozkminianie tego racjonalnie