Odp: Black Friday - promocje sprzętu, okazje.
Wystarczy przeczytać regulamin sprzedaży ratalnej euro. Nie ma tam ani słowa o ubezpieczeniach, czy kartach. To wszystko inwencja sprzedawców. Zgadza się, że najprościej załatwić zakup przez net, wtedy nie ma niespodzianek w postaci bzdur opowiadanych w sklepie. A żeby nie było, to sam dałem się im ładnych kilka lat temu wkręcić w super ekstra gratisową kartę kredytową, z której później nie mogłem się wymiksować bez straszenia uokikiem. Był czas, że w euro mieli mnóstwo sprzętu w bardzo dobrych cenach i na fajnych warunkach ratalnych 0%. Teraz sprzętu tyle, co kot napłakał. To najlepiej świadczy o upadku sprzedaży branży foto. Telefony się kupuje, a nie jakieś bzdurne aparaty :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcinus
Przy tych ratach zwłaszcza 0% to jeszcze często dają obowiązkowo w umowie jakąś kartę i konto zakładają co też wiąże się często z dodatkowymi kosztami...
Nie ma żadnych obowiązkowych dodatków. To, że sprzedawcy próbują to wciskać, to nie znaczy, że trzeba dać to sobie wcisnąć. Jeszcze nigdy nie miałem rat 0%, w których miałbym cokolwiek dodatkowego, poza ratami. A prawie za każdym razem próbowano mnie czymś "uszczęśliwić".
Pamiętajcie, że sprzedawca jest tylko pośrednikiem między bankiem i Wami i na Wasze żądanie ma obowiązek pokazać Wam decyzję kredytową.
Zazwyczaj takie żądanie kończy wciskanie kitu z kartami i ubezpieczeniami ;)
Pracuję w branży finansowej i niejednokrotnie przerabiałem takie przypadki.
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Nie ma żadnych obowiązkowych dodatków. To, że sprzedawcy próbują to wciskać, to nie znaczy, że trzeba dać to sobie wcisnąć. Jeszcze nigdy nie miałem rat 0%, w których miałbym cokolwiek dodatkowego, poza ratami. A prawie za każdym razem próbowano mnie czymś "uszczęśliwić".
Jest sporo mojej winy, że nie stawiałem sprawy na ostrzu noża tylko się trochę obraziłem, że to takie cyrki. Nigdy nie kupowałem na raty i naiwnie sądziłem, że jak centrala wymyśliła promocję to pracownicy zadowoleni będą ją realizować bez kombinowania. Widzę, że tak nie jest.
Trochę mi szkoda, że moja frustracja przeniosła się na szkło, które jest zacne i walczy dzielnie o bycie prymusem :).
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
szkło, które jest zacne i walczy dzielnie o bycie prymusem :).
Zrób trzy rzeczy:
1) Odpuść już ten wątek ;)
2) Popraw stopkę z opisem arsenału
3) Pokaż zdjęcia z tej sigmy i podziel się opinią, bo też mi chodzi ten słoik po głowie jako uzupełnienie zestawu M-ałego :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Zrób trzy rzeczy:
1) Odpuść już ten wątek ;)
2) Popraw stopkę z opisem arsenału
3) Pokaż zdjęcia z tej sigmy i podziel się opinią, bo też mi chodzi ten słoik po głowie jako uzupełnienie zestawu M-ałego :D
Zrobię jak piszesz :)
Jadę na Święta i może coś popstrykam.
Jak będzie godne CB to coś wrzucę :lol:
Nie chcę ciagnąć tasiemca dalej ale, zastanawia mnie zwrot w przypadku rat i tego ubezpieczenia.
Mam już zwrot na karcie, więc wszystko trwało 23dni.
Ok teraz muszę jakis adapter na szkła EF. Polecacie coś 3rd party czy jednak celować w oryginał?
Miałem vitroxa i niby ok, ale styki opiłkowały trochę. Kupiłem orginał z ringiem i 50stm na początek.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Mam już zwrot na karcie, więc wszystko trwało 23dni.
Ok teraz muszę jakis adapter na szkła EF. Polecacie coś 3rd party czy jednak celować w oryginał?
Kupuj Canona, większość zamienników ma problem z flarami/dziwnym kolorem pod światło ( fioletowe zafarby )