Odp: Re: Odp: Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Mikro 4/3 tak, ale tylko gdy masz dobre światło i nie podbijasz za wysoko ISO
https://www.spidersweb.pl/2018/12/mi...2018-roku.html
"Definitywnie odradzam małą matrycę ślubniakom, reporterom i eventowcom. W zasadzie to wszystkim, którzy pracują w warunkach, gdzie światło jest mniej niż idealne i gdzie regularnie trzeba pracować z czułością matrycy powyżej ISO 1600. Stanowczo odradzam wszystkim, którzy nie chcą lub nie mogą używać w fotografii dodatkowego oświetlenia.
Bardzo nie polecam micro 4/3 również tym fotografom, którzy swoje prace dość ostro przycinają i powiększają. Każdy crop zdjęcia wykonanego małą matrycą dramatycznie odbija się na jakości zdjęcia."
no popatrz, a w reklamie pisali że olek jest tak sam dobry albo lepszy od 5DIII ;)
1 załącznik(ów)
Re: Odp: Re: Odp: Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
no popatrz, a w reklamie pisali że olek jest tak sam dobry albo lepszy od 5DIII ;)
Nawet do 5D classic Olek się nie umywa ;)
Załącznik 2296
https://www.apotelyt.com/compare-cam...lympus-e-m5-ii
Reasons to prefer the Canon EOS 5D:
Better low-light sensitivity: Requires less light for good images (0.7 stops ISO advantage).
Brighter framing: Features an optical viewfinder for clear, lag-free composition.
Easier setting verification: Features an LCD display on top to control shooting parameters.
Longer lasting: Can take more shots (400 versus 310) on a single battery charge.
Nadmienię tylko, że tryb HI RES (40 mpix) w Olkach mnie nie interesuje bo nie lubię biegać ze statywem.
Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Czytając totalne besztanie systemu 4/3 przez Candara nasuwa się pytanie - dlaczego ma on rację bytu na rynku? Dlaczego go ktoś kupuje? Może warto jednak wspomnieć do czego się on nadaje?
Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
Czytając totalne besztanie systemu 4/3 przez Candara nasuwa się pytanie - dlaczego ma on rację bytu na rynku? Dlaczego go ktoś kupuje? Może warto jednak wspomnieć do czego się on nadaje?
Do fotografii wakacyjnej z pewnością tak, ale do profi zastosowań już niekoniecznie.
Odp: Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Do fotografii wakacyjnej z pewnością tak, ale do profi zastosowań już niekoniecznie.
Z Twojego #70 wynika że M 4/3 nadaje się tylko do :
- dobre światło
- ISO poniżej 1600
- bez przycinania i bez powiększania
No to wynika że aparaty foto M 4/3 nadają się do fotografowania "prawie tak" jak smartfony
jp
mieć N z klamotami, sprzedać i kupić O z klamotami, sprzedać i kupić C z klamotami...
sprzedać i kupić F/S/H czy co tam pasuje do aktualnej koncepcji
a przecież jakby poczytał nasze forum to od razu poszedł by do S za $$$:mrgreen:
Odp: Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Z Twojego #70 wynika że M 4/3 nadaje się tylko do :
- dobre światło
- ISO poniżej 1600
- bez przycinania i bez powiększania
No to wynika że aparaty foto M 4/3 nadają się do fotografowania "prawie tak" jak smartfony
jp
Kup Olka, lub Panasa. Zrób testy porównawcze i będzie wiadomo czy to jedynie mit, czy jednak lepszym wyborem będzie większy format matryc ; )
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
mieć N z klamotami, sprzedać i kupić O z klamotami, sprzedać i kupić C z klamotami...
sprzedać i kupić F/S/H czy co tam pasuje do aktualnej koncepcji
a przecież jakby poczytał nasze forum to od razu poszedł by do S za $$$:mrgreen:
Pasuje komuś firma taka, śmaka i owaka, czy też nie pasuje racz wziąć pod uwagę, że istnieją fotografowie, którzy bardziej cenią możliwość wykorzystania posiadanego sprzętu foto (obiektywy z różnych parafii) niż jałowe testy szumów matrycy i pomiarów wielkości pixela https://dawidmazur.pl/techart-pro-au...h-obiektywach/
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
raczę;)
ale widzę tylko poszukiwanie Świętego Grala,
którego jak wiemy nie ma:idea:
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
też nie rozumiem bo czytałem jego posty na temat apsc a dla mnie osobiście apsc i m4/3 są dośc podobne jesli chodzi o rozmiar tzn. oba są małe - moje poglądy na temat cropa są jasne i wielokrotnie wyrażone