Odp: Dylematy posiadacza 80d
Czytam czytam i myślę że rozwiązanie to nikon d750 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja.... i znam całkiem sporo osób które mają podobnie :).
No i fajnie. Również tak mam i znam wielu innych :) Jak się wszystko dobrze ustawi, doświetli i przyłoży przed naciśnięciem spustu dłubanie w RAWie nie będzie konieczne ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
No i fajnie. Również tak mam i znam wielu innych :) Jak się wszystko dobrze ustawi, doświetli i przyłoży przed naciśnięciem spustu dłubanie w RAWie nie będzie konieczne ;)
zupełnie się nie zgadzam. w takim krajobrazie nawet po zastosowaniu filtrów połówkowych, trzeba bawić się z kontraktem i kolorami. nie mówiąc już o portretach, całym beauty itd. gdzie retusz to niemal podstawa.
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
zupełnie się nie zgadzam. w takim krajobrazie nawet po zastosowaniu filtrów połówkowych, trzeba bawić się z kontraktem i kolorami. nie mówiąc już o portretach, całym beauty itd. gdzie retusz to niemal podstawa.
Nie wiem co to "kontrakt" ale gdzie jest napisane - w jakiej ustawie albo w kodeksie że "trzeba"?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie wiem co to "kontrakt" ale gdzie jest napisane - w jakiej ustawie albo w kodeksie że "trzeba"?
zapewne miał być "kontrast", ale i tak nie przepadam za przekontrastowanymi, zHDRowanymi i przeostrzonymi fotami
cisza zapadła w wątku, a tak ciekawie się robiło podsumowałbym go cytatem z filmu - "jest prawda czasu i prawda ekranu" - tak wielopłaszczyznowo pasuje
Prawda czasu to 1/1000. Prawda ekranu to kalibracja. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
verasport
Prawda czasu to 1/1000. Prawda ekranu to kalibracja. :lol:
to pewnie też :mrgreen: ale prawda czasu 1/1000 na rawie czy jpegu będzie taka sama
a ja bardziej w płaszczyznach jak było i jak to jest opisane na ekranie :mrgreen:
już wyjaśniam - chodziło mi, że są takie sytuacje, w których trzeba pobawić się kontrastem, bo inaczej się nie da.