Tomek dzięki za odpowiedź.
Teraz już wiem że z P mam sobie odpuścić , to jest jasne.
Czy móglbyś mi teraz pomóc i wytlumaczyć mi jak wykorzystać i robić prawidlowe zdjęcia z AV i M .
Z tego co mi napisaleś to M w pomieszczeniach a AV na zewnątrz.
Teraz mam pytania natury technicznej ,mianowicie jak robię zdjęcie w domu to nastawiam na M .Czym mam się kierować przy nastawianiu czasu i przyslony przed zamontowaniem lampy?. Czy móglbyś mi to napisać.
Zawsze jak robilem w domu to atomatycznie lampa wyskakiwala i czas i przyslona się ustawiala , teraz nie wiem jakie mam parametry ustawiać . Nie wiem czy na to jest cięzko odpowiedzieć , ale przyjmując warunki jakie panują w domu przy kilku żarówkach w lampie.
I jeszcze jedno rozumię że AV to na zewnątrz i teraz gdy ustawię ogniskową 50mm przysnę f/5,6 a czas wyjdzie duższy niż 1/50s to rozumię że trzeba skorzystać z lampy?
A czy nie można naprzykad zmniejszczyć przysony np ,f/2,8? A może jak nastawię najmniejszą przysonę np.f2,8 i wtedy jak czas wyjdzie dluższy niż 1/50s to wtedy trzeba użyć lampy?
Czy móglbyś mi to Tomku naświetlić np. na jakiś przykladach . Dziękuję jeszcze raz za wcześniejsze wyjaśnienia i pozdrawiam.