Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie
zależy jak na to patrzeć właśnie :D
mam 5d3 bez wifi i bez gps - nie potrzebuję i potrzebował nie będę
5d4 - musiałbym zapłacić za to co jest mi zbędne
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
zależy jak na to patrzeć właśnie :D
mam 5d3 bez wifi i bez gps - nie potrzebuję i potrzebował nie będę
5d4 - musiałbym zapłacić za to co jest mi zbędne
Wifi/kabel na sesjach przydaje się bardzo bo jest od razu podgląd na normalnym ekranie. Natomiast GPS mam w innych body i nie uzylem ani razu.
zoomi - Dokładnie, po co płacić za bajery, super by było jakby zrobili prostą puchę FF pokroju 5dI wyposażoną w same krzyżowe punkty AF oraz LV, bo jednak czasem jakimiś pleśniakami fajnie się pobawić, matryca góra 20MP, koszty produkcji pewnie umożliwiłyby ustalenie "amatorskiej ceny".
No ale marketing raczej czegoś takiego nie dopuści, FF i jeszcze tanie...
Cytat:
Zamieszczone przez
LukasS
Wifi/kabel na sesjach przydaje się bardzo bo jest od razu podgląd na normalnym ekranie. Natomiast GPS mam w innych body i nie uzylem ani razu.
W studio I na sesji Nie potrzebujesz GPS-a. To dodatkowa użyteczna funkcja dla fotografa w podróży. Zawsze korzystam I jest bardzo pożyteczny, wcześniej niezależne urzadzenie od Sony teraz mam go w swojej puszce.
Cytat:
Zamieszczone przez
asdf
zoomi - Dokładnie, po co płacić za bajery, super by było jakby zrobili prostą puchę FF pokroju 5dI wyposażoną w same krzyżowe punkty AF oraz LV, bo jednak czasem jakimiś pleśniakami fajnie się pobawić, matryca góra 20MP, koszty produkcji pewnie umożliwiłyby ustalenie "amatorskiej ceny".
No ale marketing raczej czegoś takiego nie dopuści, FF i jeszcze tanie...
Nie no pewnie, zatrzymajmy się najlepiej na epoce kamienia łupanego.
Nie mówią o zubożeniu 5d, tylko o alternatywnym modelu, na stworzenie 6d wpadli, tylko szkoda, że tym samym uwalili kilka drobnostek (jeden punkt krzyżowy, brak czasu 1/8000).
^^ Dlatego masz 6 tys a nie 16 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Dla mnie podstawowe znaczenie będzie miała matryca. Na tych samplach jest tak sobie. Te szczury jeszcze jakoś wyglądają ale krajobraz nie zachwyca. Mało niuansów w zieleniach, niebieski bez potencjału. Może to wina jpga. Póki co 5Ds jakby lepiej.
Cytat:
Zamieszczone przez
LukasS
nigdy nie oglądałem zdjęcia na sesji dłużej niż sekundę, tylko na ekranie body... także ani kabel ani wifi
podobnie jak nigdy nie nagrałem video itd itd
czas kupić Hassela i wyprzedać ten cały C-bajzel, do moich zastosowań jak znalazł
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
nigdy nie oglądałem zdjęcia na sesji dłużej niż sekundę, tylko na ekranie body... także ani kabel ani wifi
podobnie jak nigdy nie nagrałem video itd itd
czas kupić Hassela i wyprzedać ten cały C-bajzel, do moich zastosowań jak znalazł
No to się chyba w C popłaczą z rozpaczy ;).