Odp: [recenzja] TAMRON 85/1.8 VC USD
Cytat:
Zamieszczone przez
Anvil
Dorzucę swoje 3 groszki. Szkło już po kilku repo - kupione od Cichego zastąpiło wysłużonego 1.8 USM. Zdecydowanie na plus jakość autofocusa (pracuje na kulawych 6D). Obiektyw jest szybki i celny. Jest też bardzo ostry i kontrastowy - nawet na dalsze odłegości z czym mój stary Canon miał duże problemy. Kolorki troszkę ociepla w stosunku do Canonowskich obiektywów. Stabilizacja pewnie się przydaje aczkolwiek nie wiem czy jest to feature który jakoś specjalnie dostrzegam.
Z minusów na pewno ciężar - dobrze że chociaż wielkość jest ok. Bokeh tak jak już ktoś wspominał taki troszkę nudnawy :) No i jest dosyć mocna winieta na 1.8.
O, dzięki za opinię! A bokeh jakoś różni się od C85/1.8? Jeśli to nie problem wrzućcie proszę czasem jakiś sampel.
Właśnie amazon poinformował mnie, że mój preorder jest gotowy do wysłania. Warte 2400?
Na moje amatorskie oko jest mniej zwariowany i nieprzewidywalny. Praktycznie w ogóle nie ma swirla. Jest płynny i nudny jak w Sigmach. Łudziłem się że mi się tylko tak wydaje ale jak ostatnio zapiąłem staruśkiego 85L to obawy się potwierdziły :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Właśnie amazon poinformował mnie, że mój preorder jest gotowy do wysłania. Warte 2400?
Cena niższa o 1000 zł od polskiej więc chyba warto.
Chętnie bym postrzelał tym szkiełkiem przed zakupem. Orientujecie się, czy można go gdzieś wypożyczyć, albo może jakiś sklep w Krakowie?
Mam kiepski internet na wakacjach, ale google mi wypluło 2700 w PL, więc nie taka duża różnica.
Do testów chyba najlepiej Amazon ze względu na ich politykę zwrotów.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Mam kiepski internet na wakacjach, ale google mi wypluło 2700 w PL, więc nie taka duża różnica.
Do testów chyba najlepiej Amazon ze względu na ich politykę zwrotów.
Jak uzyskałeś taką cenę w amazonie? Mi wyświetla prawie 685 Euro.
Cytat:
Zamieszczone przez
Max13
Out of stock ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Jak uzyskałeś taką cenę w amazonie? Mi wyświetla prawie 685 Euro.
Tak zły internet, że tapatalk wczytał mi się wątek o tamronie zamiast samyangu:P