Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
Rzuciłem okiem na Twoją "amatorszczyznę" Cóż rzec, znajdą się takie które na kolana nie powalają jak też i takie na których wzrok na dłużej się zatrzyma. Modliszka to już zasłużona 10 w skali do 10, no może 9,5 żebyś jeszcze jakieś ambicje miał :) Czyli warto było do archiwum zajrzeć ?
Cytat:
Zamieszczone przez
biodar
Z ostatnich - modliszka fajna, jeśli "oswojona" to może warto jej zrobić fotkę na ciemnym tle, - zieleń ładnie kontrastuje
Niestety,nieudomowiona :) spotkana na kamienistym podłożu , ale chętnie pozowała.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotrus117
22- a to takie po prawej to już widziałem kiedyś. Mój sąsiad miał to na dachu i dzięki temu tv oglądał
To miał jakiś stary model ;)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
ami
Modliszka to już zasłużona 10 w skali do 10, no może 9,5 żebyś jeszcze jakieś ambicje miał
,Ja niestety z tego kadru zadowolony nie jestem:)Ale to kadry bodajże z przed 4 lat, jak i poprzednie z cyklu -makro.Teraz jak słusznie zauważyłeś
Cytat:
Zamieszczone przez
ami
Cóż rzec, znajdą się takie które na kolana nie powalają
walczę z oswojeniem Sigmy 150-600 mm, i kadry są jakie są :)Swiatłosiła tego obiektywu wymaga dużo światła,a utrzymanie go w reku gdy waży z aparatem 3 kg to już dla mnie duże wyzwanie,nie mówiąc o kadrowaniu na 500-600 mm.Ale mam go 3 tydzień więc może za rok już kadry bedą prawidłowe :mrgreen:
22 ładny ten rozczochrany :) .
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
22 ładny ten rozczochrany .
Co ja się naszukałem wtedy odpowiednio uczesanego w doborowym towarzystwie łysych :mrgreen:
A mnie się 16 podoba, wcale nie jest za ciemne, jest takie czadersko ponure, jak z mokradeł głęboko zaszytych w lesie. Takie "za ciemne" zdjęcia mają dużo uroku i pięknie oddają atmosferę budzącego się powoli świata, można prawie poczuć tę przeszywającą wilgoć zimowego poranka, super - nie wszystko musi być cukierkowe i "śliczne" jak ze stron podręczników do biologii ;) A te głowy kaczek to z ręki? To są kropy? Na jakiej ogniskowej?
21 i 23 - super to Twoje archiwum.
Cytat:
Zamieszczone przez
eleroo
A te głowy kaczek to z ręki? To są kropy? Na jakiej ogniskowej?
nr 8 .
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
ƒ/6.3
500.0 mm
1/80
800
nr 9.
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
ƒ/6.3
500.0 mm
1/125
800
Oba zdjęcia wykonane z ręki.Z tego co pamiętam odległość ok 10 m.Pełne kadry.
Miło że Ci się coś spodobało z tego co tu wrzuciłem.Ale jak na razie walczę z ta sigmą, pomału ja oswoję :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
21 i 23 - super to Twoje archiwum.
Dzięki że zaglądasz :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Z tego co pamiętam odległość ok 10 m
A ja myślałem, że taką armatą to walisz z 10km;)
Kurde no, powiem, że jestem pod wrażeniem, bo te głowy kaczek całkiem ładnie sa odwzorowane, dużo szegółów i tak dalej, coś czego trudno się spodziewać po takim zoomie. No, ja bym się w każdym razie nie spodziewała ;) To szkło kosztuje już poniżej tysiąca dolarów. Owocnych walk :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotrus117
A ja myślałem, że taką armatą to walisz z 10km
Czasami sięgam dalej :)
25.
Luna. by bogdan l, on Flickr