Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
porównanie bardzo nietrafione, bo aparat to sprzęt do pracy a maluch z tego rocznika to już tylko hobbystycznie ludzie kupuja i robią rocznie 200 km :D więc wybacz
No ja mysle ze twoj tok myslenia jest kompletnie nie trafny. Kto powiedzial ze aparat to tylko narzedzie pracy? A co to hobbystow w fotografii z 5d nie ma??? :confused:
Na ebayu w UK bylo sporo np kilkuletnich MKII z przebiegiem po 4k klapniec co akurat mozna latwo w tym przypadku sprawdzic.
Mad
Nie uogólniaj od razu. Wiem w czym rzecz jednakże znajać PL realia nie wierzę w opisy umieszczane na alledrogo. MK II to nie MK I :P
Twoja wiara nie ma tutaj nic do rzeczy. 15tys. zdjęć przez 10 lat to wcale nie jest tak mało, a takich ludzi troszkę jest.
Skoro uważasz , że 15 tyś zdjęć przez 10 lat to dużo to nie mam więcej pytań i życzę miłego kupowania aparatów z małym przebiegiem :)
Korpusy i lampy błyskowe kupuje zawsze nowe i z gwarancją, dzięki czemu oszczędzam sobie różnego rodzaju dziwnych rozterek...ale to nie wątek o mnie:idea: Natomiast jeśli uważasz że wszyscy trzaskają hekto-tysiące zdjęć rocznie to przejdź się po sąsiadach i sprawdź sam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Korpusy i lampy błyskowe kupuje zawsze nowe i z gwarancją, dzięki czemu oszczędzam sobie różnego rodzaju dziwnych rozterek...ale to nie wątek o mnie:idea: Natomiast jeśli uważasz że wszyscy trzaskają hekto-tysiące zdjęć rocznie to przejdź się po sąsiadach i sprawdź sam :)
Kumpel ma 5dm2 . Amator. Zajęty pracą. Ale czasem bierze sprzęt do ręki. W ubiegłym
miesiącu ślubie swojego brata zrobił prawie 1000 zdjęć./ jako gość/ , z 3 dniowego wyjazdu
do Pragi ponad 800, wakacyjny 7 dniowy wyjazd nad morze ponad 600. Sam
twierdzi, że jak amator musi robić dużo, bo tylko z 6 zdjęć na dziesięć jest zadowolony :)
Sam ostatnio miałem okazję obserwować pracę zawodowego fotografa na ślubie.
Oszczędnie gospodarował migawką. Za to dwóch "gości" z d7000 i K-5 mieli
chyba włączony tryb seryjny :)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
bo aparat to sprzęt do pracy
Ha ha ha, ha ha ha.
mnóstwo ludzi kupuje lustro dla "Miecia"
zresztą to widać po aparacie czy leżał w szafie czy robił ślubniaki
- - - Updated - - -
ja amatorsko robię około 10 k rocznie
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Ha ha ha, ha ha ha.
No skoro kupujesz aparat za 7K dla zabawy, szpanu lub samej chęci posiadania to gratuluje :)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
No skoro kupujesz aparat za 7K dla zabawy, szpanu lub samej chęci posiadania to gratuluje :)
Projekcja to naprawdę silny mechanizm :-)