Najbardziej podoba mi sie 246, bardzo ladne swiatlo, jednak MZ wieksza GO dalaby lepszy efekt, tak zeby drugie oko tez sie zalapalo :)
247 tez ladne, 249 pospolity kadr, poza tym nie podoba mi sie ulozenie palcow.
250b ladne crossowe kolory.
:)
Wersja do druku
Najbardziej podoba mi sie 246, bardzo ladne swiatlo, jednak MZ wieksza GO dalaby lepszy efekt, tak zeby drugie oko tez sie zalapalo :)
247 tez ladne, 249 pospolity kadr, poza tym nie podoba mi sie ulozenie palcow.
250b ladne crossowe kolory.
:)
Mungo gdzie ty się uczysz?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Poza tym zdjęcia całkiem niezłe. Kadrowanie mi nie odpowiada trochę. I nowa obróbka jest lepsza, bardziej pasuje.
Z tym oświetleniem to kłopot był, bo mimo pięknego softboxowego nieba, to zawsze miałem problem, żeby oczy nie wyszły jak czarne dziury. I na to kładłem największy nacisk.
W zanadrzu miałem tylko blendę, ale nie miałem blendziarza, a przy dosyć mocnym wietrze nie dałe rady sam obsługiwać;) Dlatego to oświetlenie jest takie a nie inne. I tak dobrze, że tylko takie zastrzeżenie;) Następnym razem będę zwracał na to uwagę
Jeśli chodzi o godzinę to było pomiędzy 12 a 13.
RAdoCanon - dzięki za obronę przed okrutnym Miclesem;)
Tak, tak... Już kilka osób zwracało mi uwagę na zbyt małą GO. Spowodowane to jest dosyć słabym światłem w tym miejscu. Na 247 to widać, gdzie dalszy plan jest tak rozmyty, że nie widać o co tam chodzi, a chodzi o ciągnącą w głąb kadru barierkę;)Cytat:
Zamieszczone przez kjoanna;
Cytat:
Zamieszczone przez kjoanna;
Tu muszę podziękować Suchemu, który namówił mnie na cross i powiedział co to jest(pierwszy raz w życiu tego użyłem). I podziękować google, które na zapytanie "technika crossowania" wyrzuciło na pierwszym miejscu odpowiedniego tutka;)Cytat:
Zamieszczone przez dżobert;
Zależy czego się uczę:D Jeśli chodzi o normalną naukę to w LO, jeśli chodzi o fotografię to na CB i w internecie;)Cytat:
Zamieszczone przez dżobert;
Dzięki wielkie za konstruktywne komentarze! Dawno już tak konkretnych komentarzy nie dostalem. Jeszcze raz wielkie dzięki! Jeśli jeszcze coś macie do dodania, to walcie śmialo:D
Chodzi mi o to w jakim LO się uczysz. Tak się przypadkiem zdarzyło, że twoja modelka chodzi ze mną do szkoły. Taka ludzka ciekawość.
Ja czekam na więcej! :p
Wiem, że się powtarzam, ale kwestia obróbki... Ponieważ crossowania uczę się od wczoraj... Co poprawić? (jeśli w międzyczasie wyjdą uwagi do kadrów, to proszę o nie ukrywanie ich dla siebie)
a.
b.
duzo lepsze niz moje 1 próby z crossem, ktorych nawet nie pokazywalem swiatu :P
i super ten czerwony plaszczyk wyszedl, same kadry podobają mi sie:) pozdrawiam!
Dawno nic z Pragi(warszawskiej) nie bylo. Sądzę, że trzeba nadrobić:
252.
Powiem wam, że w dużym formacie wygląda zdecydowanie lepiej...
fajny szeroki kąt.. czuje się jakbym był mały i leciał w dół.. ale wydaje mi się za duza GO, stad figura nie wyróżnia się aż tak, a czern w tle nie pozwala wzrokowi się skupic.. jednak przy tak szerokim kącie to pewnie nie uniknione, ta GO ?
No właśnie trochę się zdziwiłem, że wygląda to tak, a nie inaczej... Mogę ci wysłać o pełnej rozdzielczości i zobaczysz, że figura jest dobrze wyróżniona z tła.