Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
becekpl to mały OT w nawiązaniu do wyników DXomark o których była mowa.
Pokaż rawy z tej Twojej nowej eLki co taka ostra :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Hm, co do linii produkcyjnej, to pewnie skręcający te 50-tki Koichi San zmienił dystrykt, z którego popija sake :D
A na poważnie: 50-tka 1.2 powstała na początku ery asferycznych soczewek GMo. Ponoć ostatnia dekada to właśnie najszybszy rozwój możliwości wytwórczych w tym zakresie (kształt, średnica, dokładność, koszty itd.). Inna rzecz, że ten element asferyczny w rzeczonym obiektywie wygląda na całkiem prosty, więc nie wiem czy miałoby to aż taki wpływ.
Jedyne co mi się nasuwa to powtarzalność. Z tego co się czyta o tym szkle to chyba nie był to wydumany problem.
Canon EF 50mm f/1.2L USM Lens Image Quality
W każdym bądź razie niedługo te rozkminy przejdą do historii.
Prawdziwi twardziele kupują 50/1.0 :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
W każdym bądź razie niedługo te rozkminy przejdą do historii.
jak cos wiesz, to dawaj :-)
Czyzby canon chcial wydac 50 1.2 mk2. Oni mnie zrujnuja:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
czytałem że na wiosne 17 ma byc nowa 85L (2-3 lata temu mówiło sie ze bedzie to f/1.4, ale od tego czasu wiele sie mogło zmienic m.in nowe sigmy)ale nowa 50-tka... poziwiom uwidim
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
czytałem że na wiosne 17 ma byc nowa 85L (2-3 lata temu mówiło sie ze bedzie to f/1.4, ale od tego czasu wiele sie mogło zmienic m.in nowe sigmy)ale nowa 50-tka... poziwiom uwidim
O 85L czytalem i jestem ciekaw co zrobia, tylko obawiam sie ceny tego szkla.
Co do 50mm to moim skromnym zdaniem brakuje u Canona takiej stalki o jakosci nowej 35 :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
O 85L czytalem i jestem ciekaw co zrobia, tylko obawiam sie ceny tego szkla.
Co do 50mm to moim skromnym zdaniem brakuje u Canona takiej stalki o jakosci nowej 35 :-)
tak jak mówisz, cena nowej 85l pewnie przyprawi o zawrót głowy...(jesli nadal bedzie 1.2 w innym wypadku bedzie "tylko" 2x drozsza niz Art)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
tak jak mówisz, cena nowej 85l pewnie przyprawi o zawrót głowy...(jesli nadal bedzie 1.2 w innym wypadku bedzie "tylko" 2x drozsza niz Art)
Sigma utrzymuje ze jakoscia dorownali Otusowi. Co musialby zrobic Canon? Dorownac, dac sprawny i szybki af.
Jak jeszcze bedzie 1,2 to przyda sie etopirynka :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Myślę że niejednego. L raczej na pewno nie będzie ciemniejsze 8-)....