Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Panowie przyjmijcie wielkie przeprosiny za wtrącenie się rozmowę, ale chciałem poznać Waszą opinię. Mianowicie potrzebuję zakupić jakiś budżetowy plecak na swój sprzęt mniej więcej z uwzględnieniem moich oczekiwań:
nówka lub używany (ale oczywiście w bardzo dobrym stanie;) )
preferowałbym plecak dwuramienny wygodny do noszenia (dobrze leżący)
cena do 150zł
ładowność:
- aparat: Canon 5D
- obiektywy: T28-75, C85 f1.8, i w przyszłości jakieś tele typu C70-200 f4.
- inne: lampa, karty pamięci, dodatkowe aku, itp. małe akcesoria (statywu raczej w to nie wliczam)
Wiem, że im coś droższe to "tańsze", a tanie to "drogie" ale chcę pogodzić jakość z ceną, a nie mam doświadczenia z plecakami foto więc proszę o jakąś wskazówkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
simarik
Panowie przyjmijcie wielkie przeprosiny za wtrącenie się rozmowę, ale chciałem poznać Waszą opinię. Mianowicie potrzebuję zakupić jakiś budżetowy plecak na swój sprzęt mniej więcej z uwzględnieniem moich oczekiwań:
nówka lub używany (ale oczywiście w bardzo dobrym stanie;) )
preferowałbym plecak dwuramienny wygodny do noszenia (dobrze leżący)
cena do 150zł
ładowność:
- aparat: Canon 5D
- obiektywy: T28-75, C85 f1.8, i w przyszłości jakieś tele typu C70-200 f4.
- inne: lampa, karty pamięci, dodatkowe aku, itp. małe akcesoria (statywu raczej w to nie wliczam)
Wiem, że im coś droższe to "tańsze", a tanie to "drogie" ale chcę pogodzić jakość z ceną, a nie mam doświadczenia z plecakami foto więc proszę o jakąś wskazówkę.
Zerknij na cambags.com i moze bajdziesz cos dla siebie co bedzie dostepne w PL lub przez ebay.
Ja zanabyłem ostanio naneu alpha pro l, być może skuszę się na jakąś recenzje :) bo również nie jest bez wad.
cieżko doradzić bez wiedzy w jakich warunkach plecak bedzie stosowany. Góry wysokie, lekki treking, miasto ? nie ma jednoznacznego rozwiązania. Każdy ma inne preferencje - szybki dostęp? Dwu komorowy, jedno komorowy? obie komory otwieranie od pleców, jedna komora od przodu, druga od pleców..na prawdę multum kombinacji :)
Witam, potrzebuje nowego plecaka, posiadam aktualnie Flipside 400AW i niestety jest za mały na aktualnie posiadany już sprzęt.
5d MKII + Grip
16-35 2.8 II L, 35 1.4 L, 50 1.9 II, 135 2L, 2 x YN 460II, 5 x rf603 + inne pierdoły typu ładowarka itp
Szukam czegoś większego żeby pomieściło to wszystko i zostało jeszcze luzu.
Przeglądałem oferty na all i jakoś nie trafiłem na coś ciekawego. Myslałem o flipside 500AW ale czy będzie wiekszy hmm?
Cytat:
Zamieszczone przez
.Irwusek
Myslałem o flipside 500AW ale czy będzie wiekszy hmm?
Model 500 jest zdecydowanie większy od 400 ale z ceną przesadzili. Moim zdaniem ten plecak nie jest wart prawie 600 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
axk
Model 500 jest zdecydowanie większy od 400 ale z ceną przesadzili. Moim zdaniem ten plecak nie jest wart prawie 600 zł.
No i o tym to też zapomniałem wspomnieć, cena kosmos szczerze powiedziawszy. A jakieś alternatywy do takiego plecaka?
Jaką torbę na ramię polecacie do 600D + 18-135 + 55-250 ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kamelg
Jaką torbę na ramię polecacie do 600D + 18-135 + 55-250 ?
Może Domke F-6, F3x. I podobne.
Cytat:
Zamieszczone przez
.Irwusek
Witam, potrzebuje nowego plecaka, posiadam aktualnie Flipside 400AW i niestety jest za mały na aktualnie posiadany już sprzęt.
5d MKII + Grip
16-35 2.8 II L, 35 1.4 L, 50 1.9 II, 135 2L, 2 x YN 460II, 5 x rf603 + inne pierdoły typu ładowarka itp
Szukam czegoś większego żeby pomieściło to wszystko i zostało jeszcze luzu.
Przeglądałem oferty na all i jakoś nie trafiłem na coś ciekawego. Myslałem o flipside 500AW ale czy będzie wiekszy hmm?
Jeszcze raz ponawiam, a co myślcie o tym plecaku > Lowepro Pro Runner 450 AW
Ma ktoś może pomysł, jaką kupić torbę do Canona SX20 IS? Wymiary coś koło 10x14x12, tylko żeby była dobrej jakości. Do mojego 50d mam Canon gadget bag 100 i on jest jakieś 2 razy za duży na tego kompakta...