Odp: [atsf] Wolni jak ptaki!
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Mogę to zrobić, ale nie obiecam, że od ręki.
Przesłałem na priv link do zdjęć. Z góry dzięki, kiedy będą to będą, warto czekać, bo potrafisz robić cuda!
4 załącznik(ów)
A co o tym sądzicie?
z lewej jpg z DPP4 po prawej Topaz
1000mm i 1/50s z ręki!- przepis na katastrofę?
Załącznik 19586
Załącznik 19587
1000mm i 1/400s z łapy
Załącznik 19588
Załącznik 19589
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
A ja nie widzę potrzeby poprawiania wszystkich zdjęć, lecz tylko tych wymagających poprawki. Dodatkowym bonusem przy takich poprawkach przeważnie jest zmniejszenie wagi pliku ok. 3x, więc zaoszczędza się miejsce na dysku.
--- Kolejny post ---
2459
Oba te zdjęcia są ostre, ale jedno ma 2,4 Mb, a drugie 313 kb i wygląda lepiej.
Załącznik 19577
@atsf dziękuje, jestem pod wrażeniem. Dziękuje.
@Bangi czas ile tu zajmuje nie ma znaczenia, jeśli fotografia jest słaba a chce się ją uratować.
Czytam ten wątek i chyba jest to jeden z ciekawszych od dawna na tym forum...trochę zamierającym.
Admini i moderatorzy, wypadałoby coś z tym zrobić, czytających wielu, aktywnych garstka. (miałem podobny problem) Aktywność administratora sporo zmienia jak ma pomysły, wybaczcie nie ten wątek.
Warto przenieść te "poprawki" wszystkie do osobnego tematu, może np. tu https://www.canon-board.info/forums/...-itp-tutoriale
Cytat:
Zamieszczone przez
tomphoto
Proszę bardzo ;)
Może i powinienem sam utworzyć nowy wątek, ale nie w dziale "tutoriale", bo ja tu żadnego szkolenia nie prowadzę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomphoto
@
Bangi czas ile tu zajmuje nie ma znaczenia, jeśli fotografia jest słaba a chce się ją uratować.
Czytam ten wątek i chyba jest to jeden z ciekawszych od dawna na tym forum...trochę zamierającym.
Admini i moderatorzy, wypadałoby coś z tym zrobić, czytających wielu, aktywnych garstka. (miałem podobny problem) Aktywność administratora sporo zmienia jak ma pomysły, wybaczcie nie ten wątek.
Warto przenieść te "poprawki" wszystkie do osobnego tematu, może np. tu
https://www.canon-board.info/forums/...-itp-tutoriale
Dla mnie czas ma znaczenie i generalnie nie ratuję zdjęć na siłę - być może nie mam takich, które są godne ratowania, mam tylko takie, które zostają bo są godne ewentualnej obróbki ;)
Co do aktywności na forum, to ja się dziwie, że ktoś w ogóle chce to jeszcze sponsorować - w senesie płacić za utrzymanie serwisu. Jeśli jesteś na grupie na FB o tej samej nazwie, to pewnie zrozumiesz co mam na myśli ;)
Tutaj zostali sami zaciekli pasjonaci.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Raczej ludzie nieustraszeni, którym nie cierpnie skóra na doopie na samą myśl, że mieliby mieć czelność w ogóle się tu odezwać :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Raczej ludzie nieustraszeni, którym nie cierpnie skóra na doopie na samą myśl, że mieliby mieć czelność w ogóle się tu odezwać :mrgreen:
Nie no, facebook jest spoko dla szybkich pytań i mało rozwiniętych odpowiedzi. Forum to prawdziwa skarbnica wiedzy i to tu można dowiedzieć się wiele więcej ciekawych rzeczy i takich bardziej zaawansowanych bym rzekł. Każde forum, nie tylko fotograficzne ma zapisaną ogromną wiedzę.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
A co o tym sądzicie?
z lewej jpg z DPP4 po prawej Topaz
1000mm i 1/50s z ręki!- przepis na katastrofę?
Załącznik 19586
Co ja sądzę?
Załącznik 19591
Andrzeju, wielkie dzięki za podrasowanie moich zdjęć, jeśli widzisz potrzebę możesz wrzucić tutaj, by pokazać jak się sprawiłeś (mi się podobają).