No to tam nie zaszaleją :mrgreen:.
To fakt ale kto się tego podejmie :mrgreen:.
Miej litość :mrgreen: - nad nami maluczkimi.
^^^^
Żeby nie było że OT :lol::lol:
Wersja do druku
No to tam nie zaszaleją :mrgreen:.
To fakt ale kto się tego podejmie :mrgreen:.
Miej litość :mrgreen: - nad nami maluczkimi.
^^^^
Żeby nie było że OT :lol::lol:
For the purpose of catching everything trzeba miec po prostu gleboki worek. Obecne matryce sa plaskie a pixele sa plytkie. Nowa matryca bedzie gruba i piksele beda mialy ksztalt glebokich cel jak w plastrach miodu. Wtedy DR bedzie praktycznie nieograniczona.
O Canonie miłościwy na co tobie takie dziwy
na co flashe i zasłony POKAŻ księżyc z drugiej strony.
Niech poczuje dzisiaj sony że jej świat jest utracony,
niech poczują i pentaxy że ich świat jest bliski kraksy.
Pokaż puche wyśmienitą nikoniarze niechaj kwiczą.
Choćby była z sardynkami my i tak ja pokochamy !!! ;)
Już pierwsi puścili farbę, nie wytrzymali do jutra :)
Fajna puszka, czekamy na testy. Zwłaszcza jestem ciekaw jak wygląda filmik Full HD zrobiony jakąś porządną Lką :)
Kto puścił? gdzie puścił? pokazuj!
Łoj to się zacznie narzekanie 8).
Nie ma co narzekać, wiadomo było, że nie dadzą uszczelek, więcej fps, żeby nie pogrążyć smarka3 ale liczyłem choć na lepszy AF...
Takiego następcę piątki powinniśmy dostać już z rok temu..
Z trzech źródeł mam informację, ze jest tyle samo pkt AF co w starej.
Może Cichy ma nie tę puszkę co Canon pokaże :lol:.
Nie mam żadnej informacji, które i ile z nich są krzyżowe.
To co dali tak dobrą matrycę, że nawet AF-a nie musieli ruszać :D? Pewnie ekranik też zostawili ;)?
Albo się okaże, że tak się przejęli legendą, że bali się w puszce unowocześnić cokolwiek :mrgreen:.
Punktów faktycznie 9, ale AF (że zacytuję) "wyraźnie lepszy niż w 50D".
Zanim wyjdzie reszta detali konstrukcyjnych, proponuję się wstrzymać z narzekaniami i pamiętać, że to jednak nie będzie następca Ds3.
No i usiądźcie mocno na tyłkach, już niedługo pokażą się sampelki.
A pamiętacie te z trawą z 5D? :mrgreen:
Cichy nie baw sie w Corwina :) Mow co wiesz najlepiej w punktach i konkretnie :)
Będą za to, te ... , no, wstyd mi powiedzieć :D
a - 16
b - 21
c - 24
? :)
Na dpreview już puszczono farbę. Tak trudno znaleźć ? :)
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29343631
PS. Była już wcześniejsza farba parę dni temu, ale tylko się nie zgadzała liczba Mpx 24 a 21.1. Poza tym reszta się zgadza.
no jezeli to prawda, to puszka ideal :) Raz kupie i bedzie spokoj na pare lat... a moje wierne 20d w koncu bedzie moglo odejsc na emeryture :)
This is from the reliable source.
Name: [EOS 5D Mark II]
21.1MP FF Sensor
DIGIC4
3.9 fps
9 point AF
Viewfinder 98%
3.0" 920,000 pixel LCD
Live View
HD Movie Mode (not sure it's full HD)
AF adjustment
Integrated Cleaning System
No pop-up flash
810g
will be released in late October
Nie wiadomo to żadne oficjalne dane. Może dadzą inny 8).
A i najważniejsze cena: 3200$.
Dodam to, co już wiem z kilku innych źródeł.
ISO 50-25600
FULL HD Movie stereo
BG-E6
sRaw 10 Mpx, sRaw 5,2 Mpx
No czyli zgodnie z przewidywaniami puszka 50D z inną matrycą. Dodatkowo w stosunku do 5D coś tam lekko poprawiony wizjer, 3,9fps i filmy.
To jest ta puszka co podobno Sony i Nikon mają "posrać się w gacie"? :lol:
Teraz tylko czekać na sample na wysokim ISO pozostało. Ale rewelacji nie ma żadnej.
Już brałem się za robienie fotek na allegro mojej 20D, aby ją sprzedać i jako drugą puchę mieć 5D Marka II, ale jeśli te dane się sprawdzą, to żal mi będzie pozbywać się tych 5 FPSów, kurcze, miałem nadzieję, że będzie coś w okolicach 4.7kl/s to bym się nie zastanawiał, muszę poczekać do testów, ile w rzeczywistości 5dmk2 będzie mógł wycisnąć, jeśli okaże się, że np 3.5 kl/s ... to 20D chyba zostaje w domu. :???:
Idealna puszka ślubna i studyjna.
no to juz grzech narzekac przy takich parametrach. Przeciez dodajac uszczelnienia, lepszy AF i wiecej klatek ubilo by toto za jednym zamachem 1d i 1ds.
ISO 50 :)
3200 $ :/ (a miało być około 2800 ;) )
3,9 fps - może być
Reszta, jak prawda to całkiem przyzwoicie. Rewolucja ma być ponoć w 2009 roku :)
No cóż, Canon idzie konsekwentnie swoim torem. Puszka ta ni w ząb nie wpasowuje się w hierarchię Nikona, ma zarąbistą matrycę i kiepską resztę. No i filmy 1080p. :) Niech dadzą tylko szkła, które dadzą optycznie radę tej matrycy, bo jak na razie poza 85L chyba nie ma kandydatów :)
Nikon póki co ma 13 Mpx i kiepskie ISO 100, więc studyjni mogą pomarudzić.
poprawili wszystko. iso, wizjer, szybkość. mpix jest więcej, niż trezba, ale to nie powód do narzekań:
RAW : Approx. 21.00 megapixels (5616 x 3744)
sRAW1 : Approx. 10.00 megapixels (3861 x 2574)
sRAW2 : Approx. 5.20 megapixels (2784 x 1856)
a 21 czasem się przyda.
zapewne poprawiona dynamika. 9 pkt AF + 6 wspomagających. swietny LCD. korekcja szkieł. dla mnie, do slubów - wymarzone narzędzie.
No to skończyły się żarty zaczeła sie chłodna kalkulacja - myśle ze ilośc żródeł jest na tyle duża że powyższe informacje mozna przyjąc jako wiarygodne.
Aparat wyglada nieżle ale napewno nie mozna go nazwać przełomem i przyszłościa fotografii (tak jak reklamował go producent :) ). 5D mark II juz z nazwy pachnie odgrzewaniem (choć może to zbyt drastyczne określinie bo skoro jednak poprawiny jest AF do poziomu 40/50D dodana sprzątaczka podniesione ISO to jednak róznica w stosunku do poprzedniego modelu jest).
Dla kogoś bez aparatu albo myślacego o porzuceniu cropa napewno bedzie to jeden z najbardziej łakomych kąsków na rynku jednak dla aktualnych posiadaczy 5D - nie wiem dla mnie osobiście chyba nie. Sprzedawnie teraz starej wersji za ~3000zł i dokładanie 5000zł do nowej jakoś mi sie nie kalkuluje biorąc pod uwage to co dostaje w zamian -ale to oczywiście mój punkt widzenia. Oczywiście poczekam na sample z nowej puchy ale patrząc na te ze starego 5D ... nie mam jakichś kompleksów jakościowych.
Myśle ze mając 5D warto poczekac na prawdziwe 3D z takimi bajerami jak kilka stron wyżej opisywal akustyk i spółka ;)
No i jak dali takie iso to znaczy że może być bardzo interesująco.