Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Jeżeli są w stanie tą cenę później obniżyć, to ruch jest racjonalny. Na supertele Canon ma chyba niezłe przebicie, możliwe dzięki unikalnym możliwościom w budowie takich szkieł. Jeżeli Sigmie się udało zrobić tanio coś, co uzyska opinię "prawie jak Canon, tylko za drogi", to po obniżce może się dobrze sprzedawać. Sigma twierdzi,że ich soczewki FLD i SLD są równie dobre jak soczewki z fluorytu. Wątpię, ale skoro zaatakowali szkło dość nowe (5 lat) które nie jest słabym punktem, to może coś naprawdę mają do pokazania. Ale jeśli będzie opinia "eee to nie to samo" wtedy będzie klops. Raczej wykluczam, żeby mógł być lepszy niz Canon.
Sigma ma już jedną stałkę 500/4.5 i nie wiem czy świat nią zawojowała. Mam wrażenie, że oni czasem robią sztukę dla sztuki i chcą pokazać, że potrafią. Ta nowa 500tka albo musi potem zjechać z ceną albo być wybitna. W przypadku 150-600S mają sprawę dość prostą bo nie mają żadnej konkurencji. Teraz trochę sprawy się zmieniają bo AF od f8 nie jest już tylko w środkowym punkcie - mimo wszystko mają przewagę cenową i światłosiły (typowe 400 + extender nie jest ani tańsze ani nie daje lepszego obrazu). Supertele to już wchodzenie na śliski grunt...
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
To ja dziękuję, postoję. Jak padnie 6D i stara piątka to trzeba będzie powrócić do serii 5.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
To ja dziękuję, postoję. Jak padnie 6D i stara piątka to trzeba będzie powrócić do serii 5.
Co znowu ekran?
A ja sie zastanawiam co dadza do tego 6d by nie byl zbytnia konkurencja dla 5d4.
Jeden punkt af juz nie przejdzie. Matryca na bank.bedzie na poziomie min 80d,
Gorsza ergonomia, czas do 1/4000, wolniejszy zapis przy 2sd, brak dzoja i cena pod 12k.
W sumie to moze byc ciekawy aparat, a gibany ekran bylby fajnym dodatkiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Co znowu ekran?
Niestety. Nie mogę się przyzwyczaić do uchylnego LCD.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Tez tak kiedys myślałem ale zmieniłem zdanie :-)
A ja nie mam oporow, zaczynalem od 60D i bardzo mi sie podoba to rozwiazanie canona. Czasem brakuje mi go w 5d ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Tak z ciekawości: na czym miałoby polegać przyzwyczajanie się do nieużywania uchylnego LCD?
Zawsze go mozna ustawić tak jak normalny nieruchomy ?