ciekawe, czy lustro też będzie tak łomotać jak w "piątkach"
Wersja do druku
ciekawe, czy lustro też będzie tak łomotać jak w "piątkach"
Jest już dostępna instrukcja do 6d, także po polsku.
Pierwsza rzecz, która zaciekawia na samym początku lektury: są opisywane dwie wersje aparatu: WG i N. Pierwsza z Wi-Fi i GPSem, druga bez.
Link:
EOS 6D
Uwaga: do Wi-Fi i GPS są osobne instrukcje.
Naczytałem się o łomotaniu lustra w 5D2. W oględzinach na żywo niczego takiego nie zauważyłem. Naprawdę przyjemna praca mechanizmu lustra i migawki. Może to kwestia serii/sztuki?
Tym mnie canon zaskoczył. Robił już takie numery w kompaktach serii SX (w kwestii GPS), jednak nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy tutaj. Może wersja N będzie miała również pokrywę wierzchnią wykonaną z magnezu? (ŻARCIK)
Ciekawe, czy obie wersje będą dostępne globalnie, a nie lokalnie. Były już wersje sprzętu skierowane np. tylko na rynek japoński.
Czyli wersja N będzie kosztować pewnie i tak więcej niż nikon D600 a z Wi-Fi i GPS sobie wywindują abstrakcyjna cenę, canon ma politykę żeby jak najwięcej kasy wydoić od klienta :(
chmm, wydaje mi się, że to było jasne od początku - gdzieś już z miesiąc temu o tych wersjach czytałem - wręcz wydawało mi się, że będzie ich więcej: bez niczego, z samym GPS, z samym WIFi, z jednym i drugim. oczywiście teraz znaleźć nie mogę, gdzie to było... :roll:
ale było na pewno, i stwierdziłem, że chętnie przyjmę wersję gołą, ewentualnie z WiFi, bo aż takim noobem nie jestem, żeby zapominać, gdzie byłem. :wink:
a to insza inszość niestety...
znalazłem:
będą trzy wersje 6D:
EOS 6D (WG) - Approx. 755 g - WiFi + GPS
EOS 6D (N) - Approx. 750 g - none
EOS 6D (W) - Approx. 750 g - WiFi only (?)
widać to np. na tej stronie: Canon-Asia, choć nawet tam jest błąd (2x wersja WG), ale ściągnijcie bruszurkę w PDF i tam już jest prawidłowo.
niemniej jednak loklizacja strony (i brak tego info na stronach eu czy usa) faktycznie może oznaczać, że dostępność tych wersji u nas będzie utrudniona. :(
Nie mogę się doczekać pierwszych testów. Szczególnie ISO.
Wiadomo kiedy premiera ?
nie wiecie czy w Polsce 6D będzie dostępny w tym samym czasie co "na zachodzie"?