mój 550D + Tamron z VR, trafia bez problemu :) Bynajmniej trafiał... teraz szukam czegoś świeższego ;) z 28 f1,8 też nie miał problemów ;) a krzyżowy jest tylko środkowy..
Wersja do druku
mój 550D + Tamron z VR, trafia bez problemu :) Bynajmniej trafiał... teraz szukam czegoś świeższego ;) z 28 f1,8 też nie miał problemów ;) a krzyżowy jest tylko środkowy..
trafiał... jak go jeszcze miałem... a że poszedł w inne ręce mogło mu się odwidzieć ;)
kumam już z tym bynajmniej... sory ale nie mogę się oduczyć ;)
Witam wszystkich.
Mam pewien dylemat. Otóż zastanawiam się nad 5d2 ale jak tak poczytalem o af to się zastanawiam czy warto. Może lepiej 5d1 uzywane, w końcu mniej kasy. Teraz mam 40D i powoli irytuje mnie jakość zdjęć z tego body. A może 5d1 używane? Proszę doradzcie coś.
Kamil Łomiński
5d2 ma lepszy af od 5d1 i wyższe użyteczne iso. Kup 5d2.
sam sie ostatnio zastanawiam czy nie wskoczyć na mkII przez AF. mam trochę gotówki ale chyba zamiast wymieniać body, zakupię szkła.
Masz naprawdę gordyjski węzeł do rozłupania.
a żebyś wiedział :) nadmiar gotówki też nie jest dobry. nadal jestem niezdecydowany. Może pomożecie z wyborem?
Działam na ślubach z drugą osobą, oboje na 5d mkI. Mamy 50mm i 85 i tamrona 28-75. Myśle, że zakup 24L i 35L byłby dobrym wyborem do reporterki. Czy może 16-35 zamiast 24L? Co myślicie?
przy 24 L będziesz miał jaśniejsze i lepszej jakości zdjęcia, ale przy 16-35 uniwersalność, i szerszy kąt..... ja chyba bym wolał 16-35, a pozniej z czasem dozbierac na 24L ....
Jak kupisz 24 to bedziesz zachwycony swiatlem, GO itp Raczej nie bedziesz tesknil za niczym szerszym.
Jak kupisz 16-35 bedziesz zafascynowany 16mm ale niczym pozatym, no i ile mozna focic tak szerokim katem. Wiec pewnie wiekszosc fotek i tak bedziesz robil kolo 24mm