17-40 - nie od cyfre ..?? zmień kolege
Wersja do druku
17-40 - nie od cyfre ..?? zmień kolege
miałem to szkło z 30D i każdemu powiem, że ********e od pełnej dziury, mam 24-70 i też ********e od p. dziury. eL i wszystko jasne
a ja już chyba zdecydowałem kupię 24-70 i 70-200 f/4 L plus 85 może wystarczy :D
to odpuść długiego zooma, będzie jeździł bez sensu, jak będizesz miał 85. Przy cropie to i tak bardzo długa ogniskowa do ślubów.
No i po ślubie i weselu. W sumie jestem zadowolony, mam nadzieje że młodzi też będą:). Wszystko zrobiłem tamronem (nie było zbytnio czasu na zmiany, zresztą ewentualnie tylko na 50 bym zmieniał bo 55-200 moje dosyć ciemne).
Okazało się że jeszcze chcieli plener na zamku w Janowcu, tylko troszke mało czasu (godzinka) ale cosik się wybierze. teraz przeglądając zdjęcia widze swoje błędy, ale człowiek przecież uczy się na błędach.
najgorzej sprawa miała się na weselu, ludzi pełno miejsca mało aż strach o aparat a na dodatek jeszcze jakoś tak ciemno:).
W poniedziałek obudziły mnie zakwasy:)
Po takim tekście zacząłbym się poważnie martwić. Zrobiłem w życiu jakieś 300 ślubów, z czego może z dwóch byłem naprawdę zadowolony. Co ciekawe, Młodzi trochę mniej. Mimo wszystko, jeśli fotograf jest zadowolony ze swojej roboty, to coś mi tu śmierdzi. Tyle, że jeszcze nie wiem czym.
Ja dokładnie mam to samo koleżance robiłem zdjęcia mi sie tak bardzo nie podobały że aż chciałem udawać ze mi karta padła hehehe a im sie bardzo podobało i następnej parze też tak że chcieli abym im też robił ale ogólnie to zawsze mi czegoś brakuje w zdjęciach