Kto czyta, nie błądzi.
Wersja do druku
Dzięki wielkie i sorry za błąd ;p
Mam pytanie dlaczego nie można pobrać aktualizacji????
to napisz do supportu ;)
Tak, tak właśnie to zrobiłem:-) myślałem, że może jest ktoś online od Machinery i dostanę pomoc od razu:-)
Program zakupiłem i myślę ze się czasem przyda. Z hdrow ktorymi się bawiłem ten jest najlepszy jak dla mnie. To co przyszłych wersji przydałoby się pozycjonowanie X,Y jeżeli wrzucamy ca najmniej dwa zdjęcia. A super wypasem byłoby wtedy jeszcze maskowanie. Np. po to aby nie ruszać pewnych części kadru w ogóle.
Jedna rzecz programu jest irytująca - mianowicie jego autoryzacja, która wymaga połączenia z internetem. Wiadomo, że większość ludzi ma komputery do pracy (systemy-dyski) i komputery do zabawy, do internetu. W stacjach badawczych czy ośrodkach naukowych również stosuje się tę praktykę. I ja też tak mam.
Komputer do obróbki zdjęć (dysk-system na USB) - mam tak skonfigurowany że po to aby go nie spowalniać i zaśmiecać nie mam zainstalowanych żadnych programów antywirusowych, połączeń internetowych, nawet zainstalowanych kart sieciowych, IR, modemów i innych pierdół - to co nie potrzebne mam wyłączone, bo jest to komputer tylko do obróbki zdjęć.
I po raz pierwszy spotykam się z programem, który wymaga do odpalenia, instalacji karty sieciowej, konfiguracji połączenia internetowego. Zgoda tak mówi licencja, że do autoryzacji wymagane jest połączenie internetowe.
Ale Marku, nie mowy o tym, że aby używać ten program do obróbki zdjęć wymagana jest karta sieciowa - a o tym juz nie było mowy w licencji, a niestety tak jest, bo pewnie klucz autoryzacyjny czyta jej numer.