Nie bardzo rozumiem co to ma wspolnego z dofinansowaniem na zalozenie dzialalnosci? Uzyj google.
Wersja do druku
Nie bardzo rozumiem co to ma wspolnego z dofinansowaniem na zalozenie dzialalnosci? Uzyj google.
Słuchajcie ile wynosi obecnie pomniejszony ZUS dla rozpoczynających DG? 337,70?
No to była stawka w 2009, teraz jest nowa i wynosi 350,43 z dobrowolnym ubezpieczeniem chorobowym.
http://www.pit.pl/zus_dla_nowo_zakladanych_firm_760.php
No tak, wolałem się upewnić :) Dzięki.
~ 330 bez chorobowego cos wlasnie
Sayeret , nei to nie tak dziala , musisz miec od czego odliczyc vat , trzeba byc vatowcem w ogole , wrzucasz to w koszty , nikt ci tego 1000 zl od tak nie odda...
@briho
Warta oferuje ubezpieczenie samego sprzętu firmowego - ja osobiście skorzystałem
Co do sprzętu jako wkład własny to u mnie nie sprawdzali - ale za dużo radzę nie wpisywać bo stwierdzą, że skoro masz tak dużo to po co Ci dotacja? :-P
@Goomis - tak z ciekawości. Ile kosztuje to ubezpieczenie?
i jak nazywa się to ubezpieczenie w Warcie? mi mówili dzisiaj że nie ubezpieczją sprzetu foto.
Czy mieliście takie sytuacje, że urzędnicy zakwestionowali którąś pozycje z waszych fotograficznych zakupów?
ja wprawdzie jeszcze czekam na decyzję, ale przed złożeniem spytałem się czy można wrzucić koszt np. reklamy w prasie, plakatów, ulotek.
Pani powiedziała, że nie ma sensu bo komisja oto odrzuci i dostanie się o tyle kaski mniej. Jak reklama to co najwyżej jakieś neony szyldy. Ale w różnych UP może być różnie.
ps. jednemu koledze z forum kwestionowali podwójny sprzęt (backup) ale jakś z tego wybrnął i przyznali.