Szkoda Ci 4 mm ? Przecież 20 1.8 a 24L to różnica klas. Powiedz raczej, że szkoda Ci kasy :)
Wersja do druku
Szkoda Ci 4 mm ? Przecież 20 1.8 a 24L to różnica klas. Powiedz raczej, że szkoda Ci kasy :)
4mm przy szerokim końcu to czasem dużo i mało...Jeśli chodzi o 28 1.8 to fajne szkiełko szczególnie jak ktos ma ff+cropa bo ma jasno umiarkowanie szeroko oraz jasny standard.Narzekają niektórzy na spadek ostrośći bliżej krawędzi na ff (wielu z nich to pewnie po testach w internecie),chociaż jak dla mnie nie jest to AŻ TAK widoczne i uciążliwe jak spodziewałem sie przed zakupem :) Delikatna winieta?Dla mnie to żaden problem usunięcie 5sekund,a sam często dodaje większą.Ogólnie fajna ogniskowa coś pomiędzy 35L i 24L .Kupując którąś z nich możesz mieć czasem za troche za szeroko lub ciut za wąsko,więc fajnie by mieć obie :marzyciel: 28 używam często do reportarzu i daje radę również pod względem prędkości,gdzie tańsza 35 bez usm mogła by mieć problemy.Skoro tutaj daje radę więc na weselach nie powinno być problemów,a potwierdzają to galerie użytkowników tego szkła, które jeszcze kiedyś prześledziłem :D
Tak się składa,ze wczoraj przy piwku przeczytałem wkońcu Twój wątek od ok 130 strony do końca ,bo ciekaw byłem właśnie jaka różnica w obrazku jest pomiędzy 28,a 35L ,nie chodziło mi o testy na optycznych tylko właśnie normalne sample.No i suma sumarum stwierdziłem ,że muszę mieć 35L mimo wszystko :mrgreen: Co nie znaczy,że posiadana ww stałka jakoś mnie,amatora obecnie ogranicza :grin:
mam prośbę czy ktoś mógł by zamieścić dwie fotki tych samych kadrów z aparatów 5d(bądź inne FF) i 40d bądź 50d. z obiektywem 50 1.8 bądź jakąś inną jasną stałką, może być zdjęcie jakiegoś kwiatu bądź innej rzeczy, chciał bym zobaczyć jaka będzie różnica pomiędzy tymi zdjęciami z dwóch różnych matryc.
Nawet nie dwie! : http://canon-board.info/showthread.php?t=35157
Ok, teraz czas na pytanie "gdzie to dostane"? :)
Chodzi mi o pasek do aparatu. We Wroclawiu udalo mi sie znalezc tylko paski firmy Lowepro, model Transporter, Voyager. Ale maja takie smieszne spinki przez ktore aparat wg mnie latwo moze sie wypiac albo ktos moze nam zrobic glupi zart...
Spodobal mi sie Kata Reflex E - ktos uzywal?
Kilka osob polecalo R Strapy. Idzie je w PL gdzies kupic?
Jesli ktos moze polecic jakis pasek to czekam na propozycje :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Moze Crumpler?
http://www.amazon.com/Crumpler-The-I.../dp/B001K2GRYA
Ostatnio czytałem o takim nowym produkcie na fotopolis.pl, który wprowadzili niedawno do oferty poniższego sklepu :
http://fripers.pl/product_info.php/i...2-aparaty.html
Wydaje się rozsądną ofertą i wygląda na dość dobrze zrobiony produkt. Niestety nigdy nie używałem tego i zastanawia mnie jak tego typu rozwiązania sprawdzają się w reportażu ślubnym. Zwłaszcza, że większa część z Was posługuję się dwoma aparatami.
Ten pasek jak dla mnie to idealne rozwiązanie. Tylko czy komponenty do jego wykonania są na najwyższym poziomie. No bo aparat z obiektywem wart 10 tys powiesić na pasek za stówkę?