A czego ci brakuje?
Wersja do druku
coś na początek...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
czego brakuje? chyba lampy bo ta wbudowana jest w sam raz na imprezy u cioci... no i trochę jaśniejsze szkło do kościoła...
Husky, nie jest aż tak źle...
tylko zastanawia mnie czy bawić się w tamrona 17-50 2,8 czy od razu brać stałą 50mm ? tylko że jak na cropa może mi brakować dołu... a kupna 50 i 28mm nie wchodzi w grę na chwilę obecną :(
ja nie widzę dylematu... brać Tamrona, zbierać na lampę... zbierać na stałkę... zbierać na pełną klatkę... focić ;)
poważnie - kup najpierw zooma. 50mm nawet i z f/2.8 da ładny portrecik, a i jakoś tam zrekompensuje brak błysku. później koniecznie lampę, bo nie raz się przyda.
Jak brak funduszy to tami + 50 1.8 i koniecznie lampka. Ja zaczolem z 400d 20 1.8 + 50 1.8 i 430exII
A po czym to wywnioskowales ze nic mi to nie dalo?
Wyspiazyku powiadasz? Szczerze juz mnie to nie rusza wiec sobie daruj.
jak dla mnie nie ma zbytnio sensu brać się za tamrona, kupił bym w takiej kolejności 28 1.8 50 1.8 430EX(razem ok 2500zł) chyba że nie masz kasy to zakup 28 2.8 i 50 1.8 do tego jeszcze lampka 430ex(razem ok 1800 - prawie cena nowego tamrona). Wszystko zależy od kasy, sam stałem przed dylematem tamron czy stałka canona 28mm i wybrałem canona, jakość wykonania tamrona mnie zawiodła, taki "tandetny" plastik.
jest jeszcze opcja zakupienia 35mm f/2 jest tańszy od 28 1.8 o jakieś 800zł (mówię o nowych) a pole widzenia nie jest tak strasznie zawężone, testowałem w sklepie obydwa obiektywy i różnica była naprawdę symboliczna, chociaż zauważalna ;) - ale jak się nie ma kasy to się wybiera na co nas stać :)
A moze ktos pochwali sie fotkami 50 1.8 ze slubu jakiegos? :)
E tam zaraz "ubodlo" :)
W koncu jestescie wyspiarzykami, a ze to zdrobnienie od wyspiarza to tylko podobnie jak polaczek od polaka. Wszystko to jest tylko tak przykre jak nasze wyobrazenie o tym - wiec wiecej luzu ;)
To troche jak z zydami, tak juz naladowane emocjami slowo ze ani do czlowieka nie powiesz "zyd", "zydzie", a juz za "zydka" to z pewnoscia powinienes oberwac po mordzie :D
Mnie moze byc jedynie szkodza czlowieka, taki mlody a juz taki zgorzknialy :D
Sorry za offtopa, o czym to bylo?
Ja polecam 24L ;)