Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
jeśli chodzi o 85 1.4 to też się może okazać że elka canona jest jednak konkurencyjna :)
Być może tyko cenowo :)
to jesli posiadacz 85L bedzie sie przesiadał na Arta to ja chetnie przygarne jego szkło :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Być może tyko cenowo :)
nie martw się, nie martw - napisze się na forum że bokeh nie taki kremowy (lub za bardzo kremowy) lub mało wyrazisty albo nerwowy jak będzie wyrazisty, feeling słaby i lansu brak i na pewno nie będzie trafiła w stodołe z 10 metrów, a ogólnie to szybko wyjdzie że zabytek 85 1.8 jest lepszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
30 tyś - już widzę te kolejki w sklepach ;)
U nas takie szkła to pewnie promil.
Ten obiektyw musiałby być lepszy (lub tak samo dobry) niż stalka Canona aby ktoś skusil na różnice 3 tys USD. Bardzo dziwny ruch Sigmy.
Bo pewnie jest bardzo ostry. Ciekawe jak z AF.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
Bo pewnie jest bardzo ostry. Ciekawe jak z AF.
Jak bedzie za dobrze to Canon wypusci nowy soft dla aparatow :-)
Zakładam, ze AF nie jest gorszy niż 150-600s.
Ja raczej nie, tak jak wolę 50L niż art. Arty są za długie i ciężkie jak dla mnie. Nie zależy mi aż tak na technicznie doskonałym obrazie.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
U nas takie szkła to pewnie promil.
Ten obiektyw musiałby być lepszy (lub tak samo dobry) niż stalka Canona aby ktoś skusil na różnice 3 tys USD. Bardzo dziwny ruch Sigmy.
Jeżeli są w stanie tą cenę później obniżyć, to ruch jest racjonalny. Na supertele Canon ma chyba niezłe przebicie, możliwe dzięki unikalnym możliwościom w budowie takich szkieł. Jeżeli Sigmie się udało zrobić tanio coś, co uzyska opinię "prawie jak Canon, tylko za drogi", to po obniżce może się dobrze sprzedawać. Sigma twierdzi,że ich soczewki FLD i SLD są równie dobre jak soczewki z fluorytu. Wątpię, ale skoro zaatakowali szkło dość nowe (5 lat) które nie jest słabym punktem, to może coś naprawdę mają do pokazania. Ale jeśli będzie opinia "eee to nie to samo" wtedy będzie klops. Raczej wykluczam, żeby mógł być lepszy niz Canon.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
a ogólnie to szybko wyjdzie że zabytek 85 1.8 jest lepszy.
No wiesz, AF to akurat może mieć lepszy i szybszy :)